Kontroversiellt mål gav Elfsborg segern

Offside skrek hemmapubliken.
Elfsborgs inhoppare Joel Johansson tackade för framspelningen från Örebros Magnus Kihlberg och rullade in matchens enda mål. Hans första allsvenska mål gav Elfsborg segern med 1-0.

Joel Johansson gör sin första säsong i Elfsborg och är en av de namnmässigt mer anonyma i Boråsklubben. Men efter matchen i Örebro stod han i centrum. Han provade den allsvenska lyckan i Halmstad säsongerna 2005 och 2007 utan att lyckas slå igenom. Efter en säsong i Falkenberg i superettan är han tillbaka i högsta serien.

Johansson fick chansen som inhoppare med en knapp kvart kvar. Fem minuter senare kom första allsvenska målet i karriären. Johansson dröjde sig kvar i offsideposition efter ett anfall i 84:e minuten. När han fick bollen såg det ut som en solklar offside. Linjedomaren höjde också flaggan, men huvuddomaren Michael Lerjeus friade helt riktigt. Bollen spelades nämligen fram till Johansson av Örebros Magnus Kihlberg så målet var korrekt.

Annars hade Elsborg mycket svårt att skapa farliga chanser. Stefam Ishizakis hörnor var farliga, så länge han fanns på plan. Ishizaki haltade av planen med en knapp halvtimme kvar, troligen en lårskada.
För Örebro har säsongen startat illa. Inte ett enda mål på två matcher och inte en enda poäng. Chanser saknades inte mot Elfsborg men skärpan var inte den rätta.