Kouakou ordnade kryss för Sirius - mot Billborns lag

MARBELLA. Match mot Stefan Billborns nya lag, Sarpsborg.
Då spelade Sirius 1-1.

Sirius spelade under söndagen en match mot svensklaget Sarpsborg på sitt träningsläger i Spanien. Mötet slutade 1-1.

Uppsala-laget åkte på ett baklängesmål direkt. Efter bara några minuter spelade sig Sarpsborg runt på vänsterkanten, slog in bollen centralt och dundrade sedan in 1-0 i bortre hörnet.

Men Sirius repade sig och i den 21:a minuten kvitterade man. Efter ett inspel från högerkanten hamnade bollen till slut hos forwarden Christian Kouakou, som med ett hårt skott längs med marken satte 1-1.

Båda lagen skapade några chanser till utöver målen, men hittade inte nät fler gånger. Kouakou var exempelvis nära att göra 2-1 efter en timme men Sarpsborgs målvakt stod då för en vass räddning med ena foten.

I slutminuterna var förre Malmö-spelaren Guillermo Molins ytterst nära att nicka in ett avgörande för Sarpsborg. Men då räddade August Ahlin uppe vid ena krysset.

Sirius nyförvärv Kristopher da Graca och Andreas Murbeck fick båda speltid i matchen.

Sirius lag: August Ahlin - Tim Björkström (Karl Larson 64), Kristopher Da Graca (Andreas Murbeck 64), Marcus Mathisen - Herman Sjögrell, Moustafa Zeidan, Jamie Roche (Emil Özkan 85), Filip Olsson (Adam Wikman 75), Aron Bjarnason - Christian Kouakou, Edi Sylisufaj (Samuel Wikman 64)

Publicerad 2022-02-06 kl 15:51