Kouakous första mål i Sirius-tröjan sänkte Halmstad

Sirius tog sin första trepoängare för säsongen när man besegrade Halmstad med 1-0.
Christian Kouakou stod för matchens enda mål när han vräkte in 1-0 i 86:e minuten.
- Vilken känsla. Vi pressade på hela matchen och hade tålamod. Till slut lönade det sig, säger Kouakou till Discovery+.

Efter att ha besegrat Häcken i premiären med 1-0, var Halmstad på jakt efter sin andra raka seger när man reste till Uppsala för att ta sig an Sirius under söndagen. Sirius, i sin tur, jagade sin första seger för säsongen efter att man kryssat mot Norrköping i premiären.

I en match där båda lagen hade sina möjligheter stod det länge 0-0.

Marcus Antonsson var nära att göra sitt första ligamål i Halmstadströjan när han bröt sig fri efter 71 minuter. Till slut kom han dock i en knepig vinkel och hans vänsteravslut gick en bit över. För Sirius del hade Axel Björnström en frispark från nära håll som precis smet utanför.

Istället blev det Christian Kouakou som gjorde sitt första ligamål - fast i Sirius-tröjan. I den 87:e minuten vann Marcus Mathiesen en luftduell i Halmstads straffområde. Mathiesen nickade bollen på mål, men träffade stolpen. Från stolpen träffade bollen ryggen på Malcolm Nilsson Säfqvist i Halmstadsmålet och precis när den rullade på mållinjen vräkte sig Kouakou fram och tryckte in den till 1-0 Sirius.

1-0 blev sedan slutresultatet och Sirius tog säsongens första trepoängare.

- Vilken känsla. Vi pressade på hela matchen och hade tålamod. Till slut lönade det sig, säger segerskytten Christian Kouakou till Discovery+ efter matchen.

Sirius: Mitov Nilsson - Björkström,  Colley, Roche - Ortmark, Hellborg, Mathiesen, netabay, Björnström - Sugita, Kouakou.

Halmstad: Nilsson Säfqvist - Kurtulus, Johansson, Baffo, Bengtsson - Boakye, Allansson, Al-Ammari, Lundevall - Antonsson, Karim.