POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Krisande ÖFK pressat av Ghoddos-härvan: "Domen från Fifa var det sista vi behövde"

Foto: Bildbyrån/ÖFK.

Östersunds FK är i ekonomisk kris.
Östersunds-Posten rapporterar att klubben behöver få in 15 miljoner på intäktssidan samtidigt som Saman Ghoddos-affären ligger som ett orosmoln över ÖFK.
- Domen från Fifa var det sista vi behövde i en redan besvärlig situation, säger Maria Wilén, styrelseledamot, till ÖP.

Östersunds FK:s ordförande Bo Ottosson förklarade nyligen att "likviditetsbristen är påtaglig" och ÖFK uppmanade därefter privatpersoner och företag att skjuta till kapital samt att föreningen vädjat föräldrar till som har sin barn i akademin att betala extra.

Nu rapporterar Östersunds-Posten att läget är illavarslande. Tidningen skriver att ÖFK behöver få in 15 miljoner i intäkter för att få ihop siffrorna den här säsongen.

- Det rör sig om 15 miljoner på intäktssidan. Då pratar vi om pengar från både investerare, matchintäkter, våra egna kampanjer och gåvor, säger Maria Wilén, styrelseledamot, till ÖP.

Samtidigt som ÖFK befinner sig i ett pressat läge har också den tidigare ÖFK-spelaren Saman Ghoddos hamnat i knipa. Fifa meddelade för ett par veckor sedan att anfallaren stängs av i fyra månader samt får böter om fyra miljoner euro, drygt 40 miljoner kronor, efter tvisten med spanska Huesca, där han senare hamnade i Amiens. Formellt sett ska Ghoddos betala böterna, men härvan påverkar också ÖFK, enligt Maria Wilén.

- Domen från Fifa var det sista vi behövde i en redan besvärlig situation.

I och med Ghoddos-affären har ÖFK:s styrelse beslutat att upprätta kontrollbalansräkning från 31 augusti, skriver ÖP. Detta för att föreningen ska ges tid, åtta månader, att få fram kapital vid ett eventuellt bötesföreläggande i härvan samt att styrelseledamöterna ska kunna slippa betalningsansvar om Fifas dom skulle stå fast. ÖFK har tidigare meddelat att man kommer att överklaga Fifas dom angående Ghoddos.

Publicerad 2019-09-10 kl 16:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå