Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Krisen total i AIK - sist i allsvenskan efter storstryk i Göteborg

Krisen för AIK blir bara värre och värre. 0-4 (0-1) mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi sved i AIK-själarna. Och för målvakten Tomi Maanoja var det ännu en trist afton.

Han har fått mycket skäll för några tveksamma ingripande och inte lär torsdagskvällen på Gamla Ullevi ha gjort honom mera populär hos en del av lagkamraterna.

1-0 till IFK kom på en situationen där Maanoja kunde uppträtt mera resolut. Men han var inte ensam AIK:are i den röra, som till slut ledde till skott och mål från Thomas Olsson.

Och Maanoja var definitivt inte ensam om att släppa till ytterligare tre mål. Förra årets svårforcerade betongvall bakåt hos AIK är i år byggd av klart porösare material.

Allt beror nog heller inte på förlorade spelare. AIK verkar ha hamnat i en riktig förtroendekris, inte minst i området runt Tomi Maanoja. Det som för ett halvår var kaxigt och självsäkert, verkar nu mera försiktigt och osäkert.
-Det är ofattbart dåligt. Formen är usel och resultatläget är jättedåligt, säger tränaren AIK-tränaren Björn Wesström till Canal plus.

0-4-förlusten kom ju heller inte mot något topplag. Tvärtom, före AIK-segern låg IFK Göteborg på kvalplats.

Nu är det ljusare för göteborgarna. Två mål av Thomas Olsson gladde och spelet blev bättre och bättre efter hand. Trots planen - gräsets utveckling på nya, flotta Gamla Ullevi påminner starkt om AIK:s.

TT

Publicerad 2010-05-06 kl 22:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons