Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kvartett återförenad i AIK: "Otroligt - det här vi drömde om när vi var små"

Allsvenskan

De var lagkamrater som pojkspelare men splittrades sedan.
Nu är en kvartett från AIK:s P02-lag återförenad - i barndomsdrömmarnas lag.
- Otroligt, "the old band" är tillsammans igen, säger Omar Faraj till Fotbollskanalen.

3:04
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/AIK.

Se en intervju med Omar Faraj i spelaren ovan. I bild: Omar Faraj och Josafat Mendes. Inringade: Abdihakin Ali, Omar Faraj och Robin Tihi.

Vägen till AIK:s A-lag har inte varit självklar för någon av de fyra. Men nu är lagkamraterna från ”Gnagets” P02-lag återförenade igen. Till spelarnas stora glädje.

Forwarden Omar Faraj berättar:

- Det är otroligt. Vi fyra har tagit oss till A-laget på fyra helt olika sätt. Att vi ses nu och spelar tillsammans, det är otroligt. Nu är ”the old band” tillsammans igen.

Nämnde Faraj, som lämnade för BP i ung ålder, har AIK hämtat tillbaka från spanska Levante. Utöver det har man värvat hem mittfältaren Abdihakin Ali från Vasalund och inför fjolårssäsongen tog man tillbaka ytterbacken Josafat Mendes från Hammarby. Även mittbacken Robin Tihi är en del av AIK:s A-lag igen efter utlåning till IFK Värnamo, men det är i dagsläget oklart om han kommer spela i svartgult under 2023.

Annons

- Det är nära vänner till mig. Det här var vad vi drömde om när vi spelade som små, och att vi nu ska få spela tillsammans… det är en otrolig känsla, säger Faraj.

Josafat Mendes jublar högt över att AIK värvat in både Faraj och Ali.

- Det är mina bröder. Jag är glad över att de är i AIK nu, säger Mendes och ler stort.

- "Abdi" är en smart och kreativ spelare. Han gillar att läsa situationer. Omar är mer ett fysiskt monster. Han är riktigt stark.

Hur är det att vara återförenade?
- Det är kul. Alla vi har haft samma mål. Nu är vi där i toppen. Jag är stolt över oss. Det här var drömmen när vi spelade ihop tidigare. 

Även Faraj använder stora ord när han beskriver doldistalangen Ali.

- Han är en otrolig mittfältare med riktigt bra spelsinne. Han sätter andra i bra lägen och jobbar hårt för laget, säger Faraj.

Annons

Kan han få speltid redan i år?
- Jag tror på det. Han har bra kvaliteter. 

Just Faraj är tänkt att bilda ett vass forwardspar med John Guidetti.

- Det kommer vara en farlig duo, det kan jag säga. Båda är maskiner och John är en fantastisk avslutare. Omar är ett monster. Jag tror det kommer bli riktigt bra. De kommer ha en bra kemi, säger Mendes.

Publicerad 2023-01-17 kl 21:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto