POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Lagen kan straffas - för attacken mot bollpojken

Knallskottet som skadade domaren Daniel Wärnmark kan ha kastats in utifrån arenan och inte från läktarplats. Å andra sidan kan någon av klubbarna fällas för att en bollpojke fått brännskador.

Det var i måndags som knallskott och fyrverkeripjäser gjorde att den allsvenska fotbollsmatchen mellan Syrianska och AIK fick brytas efter bara 21 minuters spel. Utredningar ska nu visa vilken av klubbarna, om någon, som ska straffas för det inträffade.

En åskådarfilm, som Aftonbladet publicerar, visar att knallskottet som gjorde att linjemannen Daniel Wärnmark fick hörselproblem kan ha kastats in från en position utanför Södertälje Arena.

- Det som är på filmen blir en del av förundersökningen, säger Södertäljepolisens Mikael Alfredsson till tidningen.

Om det inte går att avgöra skuldfrågan gällande knallskottet kan någon av klubbarna ändå straffas för att en av bollpojkarna brännskadades av en fyrverkeripjäs. Han betraktas också som en matchfunktionär.

- Det måste vi anse att han är. Han fungerar som funktionär under matchen, säger Khennet Tallinger, ordförande i fotbollförbundets disciplinnämnd, till Radiosporten.

Den klubb som kan anses vara ansvarig för att pojken skadades riskerar att dömas som förlorare i matchen och även till poängavdrag. Dom förväntas komma inom två veckor.

Publicerad 2011-04-27 kl 16:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå