Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lagen kan straffas - för attacken mot bollpojken

Allsvenskan

Knallskottet som skadade domaren Daniel Wärnmark kan ha kastats in utifrån arenan och inte från läktarplats. Å andra sidan kan någon av klubbarna fällas för att en bollpojke fått brännskador.

Det var i måndags som knallskott och fyrverkeripjäser gjorde att den allsvenska fotbollsmatchen mellan Syrianska och AIK fick brytas efter bara 21 minuters spel. Utredningar ska nu visa vilken av klubbarna, om någon, som ska straffas för det inträffade.

En åskådarfilm, som Aftonbladet publicerar, visar att knallskottet som gjorde att linjemannen Daniel Wärnmark fick hörselproblem kan ha kastats in från en position utanför Södertälje Arena.

- Det som är på filmen blir en del av förundersökningen, säger Södertäljepolisens Mikael Alfredsson till tidningen.

Om det inte går att avgöra skuldfrågan gällande knallskottet kan någon av klubbarna ändå straffas för att en av bollpojkarna brännskadades av en fyrverkeripjäs. Han betraktas också som en matchfunktionär.

ANNONS

- Det måste vi anse att han är. Han fungerar som funktionär under matchen, säger Khennet Tallinger, ordförande i fotbollförbundets disciplinnämnd, till Radiosporten.

Den klubb som kan anses vara ansvarig för att pojken skadades riskerar att dömas som förlorare i matchen och även till poängavdrag. Dom förväntas komma inom två veckor.

Publicerad 2011-04-27 kl 16:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto