Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lagkaptenens uppmaning till Pehrsson

Succé för Nikolaj Agger i debuten - då kommer Dif:s lagkapten med en uppmaning till manager Magnus Pehrsson.
– Jag säger det, värva bara danskt!

Djurgården har haft problem med målskyttet i år - bortsett från enstaka urladdningar som 4-0 mot Göteborg borta har det varit trögt. Laget hade sju mål på de tio matcherna inför söndagens hemmamöte med Trelleborg.

Men då exploderade plötsligt Dif igen, och framför allt anfallsduon Kennedy Igboananike och Nikolaj Agger - tre mål för Igboananike och ett för Agger. Lagkaptenen Joel Riddez är lycklig över att Dif hittade rätt med anfallskonstellationen direkt.  

– Agger har jag inte hunnit se så mycket i och med att jag har rehabbat, men mot Trelleborg var han jäkligt bra och han kommer ju i från en bra klubb. Det är en etablerad och färdig spelare vi har fått in, känns bra i det läge vi är i, säger Joel Riddez till FotbollDirekt.se.

– Andra dansken (Peter Nymann) gjorde ju mål direkt i sin första match, så jag säger det, värva bara danskt från och med nu! Det känns grymt säkert med danskar, säger Riddez och skrattar.  

Ett nytt spår för Djurgården att satsa på?

– Ja, det verkar funka, så varför inte?

Kennedy Igboananike var Dif:s bästa målskytt i fjol men har haft en tung säsong och fått nöta en hel del bänk. Inför Trelleborg-matchen hade han inte gjort ett enda spelmål. Riddez hyllar Kennedy för hans professionella inställning under bänknötarperioderna.

– Kennedy var kanske inte färdigspolad, andra säsongen är alltid svår. Samtidigt har inte laget fungerat och då är det inte så lätt för forwards heller.

– Men han har knutit näven i fickan och jobbat hårt, jag har varit med och sett honom i en del U21-matcher och han har sett väldigt bra ut där.
Överhuvudtaget är det väldigt bra stämning i truppen med tanke på vart vi ligger i tabellen. Det har inte gnällts någonting från någon. Alla accepterar sina roller.  

Hur pass viktigt är det att ni hittar rätt i anfallet med tanke på Jonsons skada och så tunt det sett ut framåt?

– Enormt viktigt, man får så mycket gratis när man har forwards som fungerar och särskilt i det läge vi är i nu. Man önskar alltid alternativ, vi har varit lite tunna på det viset.
 
– Vi hade en period där Jonson och Christer Youssef gjorde det jävligt bra ihop, och nu gick Agger och Kennedy in och levererade. Det känns riktigt bra inför avslutningen.

Publicerad 2011-09-13 kl 13:00
Annons
Annons
Annons