POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Lagrell: Råsunda ska bli bostäder

Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell är frågande efter AIK:s utspel om att köpa Råsunda. Det finns redan avtal om att göra bostäder av marken.

AIK vill köpa Råsunda, men svenska fotbollförbundet har redan ett avtal rörande byggandet av nya nationalarenan. Där ingår det att Råsunda ska rivas och att bostäder ska byggas på marken. Frågan är alltså om det ens är möjligt för AIK att köpa Råsunda?
- Om det är möjligt eller inte vet man ju inte förrän vad AIK vill föreslå. Situationen är den att det finns ett partnerskapsavtal mellan de som ska bygga den nya arenan. I det avtalet finns också principen att det ska bli bostäder där nuvarande Råsunda står. Det har också Solna stad och många andra parter ett intresse av, säger fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell till fotbollskanalen.se

Vad vet du om AIK:s planer?
- Jag vet inte mer än vad jag har läst i tidningarna. Vi har pratat med AIK om Råsunda sedan 1937 så det är vi alltid beredda att göra. Men om det finns möjligheter att ändra på avtalet vet jag inte. Man får ju ingen bild av vad AIK vill i tidningarna, de måste precisera sig.

Är du orolig för att detta på något sätt ska sätta käppar i hjulet för projektet med nationalarenan?
- Nej, det är jag inte.

Vad tycker du om AIK:s alla negativa utspel om nationalarenan?
- Att byta arena är ingen liten fråga i en förening och man måste förstå att det tar tid för dem. Vi jobbar med utgångspunkten att AIK, eller någon annan klubb, ska spela på den nya arenan.

Publicerad 2009-05-18 kl 15:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå