POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Landslagsstjärnan: ”Avundsjuk på Malmös mardrömsschema”

Anders Svensson, 35, är trots Malmös mardrömsschema lite avundsjuk på skåningarna.
– Det blir tufft men jag är lite avundsjuk för de har många roliga matcher, säger Elfsborgsstjärnan.

Under fredagen kom beslutet om att Malmö-Djurgården ska spelas den 15 oktober. Det innebär fyra matcher på åtta dagar för regerande svenska mästaren. Lite väl hårt, tycker Elfsborgs och landslagets rutinerade mittfältare Anders Svensson, 35.

– Det går ju att göra någon enstaka gång, men då får du nästan ha flyt i matcherna och kunna spela på resultatet. För att göra fyra extremtömningar under 90 minuter på åtta dagar blir tufft. Det är lite för mycket om du ska göra maxprestationer, säger Svensson till FotbollDirekt.se.

Svensson har 118 landskamper på meritlistan och en bra bit över 300 matcher med Elfsborg. Förutom detta har han gjort 127 matcher som proffs i Southampton.

– Vi spelade en hel del i England. Det tuffaste är att spela match och sedan två dagar senare ha ytterligare en. För Malmö blir det ju varannan dag. Du behöver i alla fall två dagar mellan.

Även Elfsborg har stundtals haft hårt matchande senaste åren då kval till eller spel i Europa funnits på schemat regelbundet.

– Tre matcher i veckan har vi haft en lite längre period, men det är ändå skillnad. Tre matcher på sju dagar klarar man, fyra på åtta är mycket värre. Sen har vi gått runt på ganska många spelare också. Det måste du nästan göra om du ska få det att funka.

Hur tror du att Malmö kommer att klara det?
– De har en bra trupp och bra bredd och det kommer vara tuffare på vissa positioner tuffare än andra. Tittar du på de offensiva spelarna och ytterbackar blir det väldigt, väldigt mycket löpa och där måste man gå runt på folk.

– Som mittback är det nog inga större problem. I min roll som defensiv mittfältare kanske man inte löper med i anfallen alltid utan spelar mer med huvudet, så ska det inte vara några problem egentligen även om det beror lite på hur matchbilden ser ut.

Är det jobbigast fysiskt eller mentalt?
– Både mentalt och fysiskt men jag tror framför allt fysis. Får man dessutom en motgång i matchen kan bli svårt att ha orken att ta sig tillbaka. Skaderisken ökar ju också med många maxprestationer på kort tid.

Svensson säger ändå att han är lite avundsjuk på Malmös täta schema.
– Det är rätt roliga matcher så jag är ändå lite avundsjuk, avslutar Svensson.

Publicerad 2011-09-16 kl 16:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå