Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landslagsstjärnorna tror MFF tar guld - varnar för Östersund: "Kan skrälla"

Sverige (herr)

Malmö FF är regerande mästare.
Tio av femton i landslaget tror att MFF tar SM-guld i år igen.
- Så starkt lag som man har även i år så tror jag på Malmö, säger Sam Larsson.

Foto: Bildbyrån

Allsvenskan drar igång och förra året tog Malmö FF SM-guld. Frågan är vilket lag som vinner den här säsongen?

Fotbollskanalen frågade förbundskapten Janne Andersson och 14 av hans spelare. Tio av femton tror att MFF vinner i år igen.

- Jag tycker att Malmö ska vara favorit. Jag tycker att Malmö har resurser, kraft, vann förra året och har en stark trupp. Så i min värld ska Malmö vara favorit. Men jag tror att de här lagen som var med och utmanade förra året kan vara med i år också. Både AIK och Norrköping kan vara med och utmana men i grunden, för mig, är Malmö favorit, säger Janne Andersson.

ANNONS

Finns det ingen outsider som kan utmana - många pratar om Häcken och Östersund?
- Nja, alltså allsvenskan är fascinerande, det såg vi inte minst 2015 när IFK Norrköping lyckades vinna som inte var tippade. Det kan mycket väl vara så. Jag har inte följt allsvenskan i samma detalj som jag brukar så här års, jag har haft fokus på annat. Så därför kan jag inte säga att jag har någon specialidé om någon som kan överraska, men ofta är det någon som överraskar i allsvenskan och varför inte någon av Häcken eller Östersund då? Det är möjligt.

Pontus Jansson, Robin Olsen, Emil Forsberg, Jimmy Durmaz och Ola Toivonen har alla spelat i Malmö FF och tror på sitt förra lag.

- Malmö FF vinner. Bästa laget. Vinnarkultur, säger Jansson.

- Malmö FF. Har kvar många spelare från förra säsongen. Men det känns som att det blir en jämnare serie detta året med tanke på spelare som har kommit till de andra lagen, säger Olsen.

ANNONS

- Jag säger Malmö. Med den budgeten och med spelarna man har så ska man bara vinna SM-guld. Det vore konstigt om jag inte sa Malmö då. Jag har sett Östersund som spelar en fantastiskt fin fotboll. Det är ett bra lag som kan bli väldigt vassa. Jag är inte förvånad över att folk lyfter fram Östersund. Det ska bli kul att se, säger Forsberg.

- Malmö känns starka, starkare för varje dag som går. Jag säger Malmö eftersom man har den starka truppen. Men Östersund kan skrälla. Jag älskar deras sätt att spela på. Mitt val är Malmö men om någon annan vinner hoppas jag att det är Östersund, säger Durmaz.

- Malmö är favorit. Sedan tror jag lite på Häcken som verkar bra. Tror att Farnerud kan bli väldigt bra i år, säger Toivonen.

Några som inte tror på MFF är Ludwig Augustinsson och Christoffer Nyman.

ANNONS

- Jag tror på AIK. För att deras mittfält känns helt outstanding i år, otroligt bra bredd och många klasspelare. Sedan känns det som att försvarsspelet sitter där. Så det är väl bara i anfallet. Man har fått in två nya forwards så det är väl där man tror att om de två kommer in i stimmet så blir AIK farliga i år. Det var längesedan AIK vann. Man har en bra tränare och spelidé så om man får till det längst fram så blir AIK livsfarliga och vinner, säger Augustinsson.

- Jag tror på mitt förra lag IFK Norrköping. Det har sett bra ut på försäsongen, säger Nyman.

Mikael Lustig, Sam Larsson, Karl-Johan Johnsson och Jakob Johansson tror på Malmö FF trots att de inte har ett förflutet i klubben.

- Malmö är favorit. Har bäst och bredast trupp, säger Lustig.

- Malmö. Ekonomin och förutsättningarna man har så ska man ligga i topp varje år. Så starkt lag som man har även i år så tror jag på Malmö, säger Larsson.

ANNONS

- MFF är väl alltid en kandidat och brukar alltid vara starka, säger Johnsson.

- Jag hoppas på IFK Göteborg men om jag måste säga så blir det Malmö, säger Johansson.

Precis som Toivonen så varnar Albin Ekdal och Niklas Hult för Häcken.

- Malmö är väl starka. Häcken har gjort bra värvningar. Och om AIK får in en vass anfallare så är man också med, säger Ekdal.

- Man vill säga Elfsborg men det har sett sådär ut. Hoppas de kommer igång men jag tycker att Häcken ser farligt ut, säger Hult.

Viktor Claesson vill inte säga vilket lag han tror på:

- Pass. Jag kan inte säga annat än Elfsborg så jag passar på det, säger han.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-31 kl 20:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto