Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Läs hela chatten med Gren: "Om vi misslyckas så kommer tränarna ta ansvar"

odenaren: Nu vankas det premiär och det ska bli otroligt spännande att se hur laget kan prestera i allsvenskan. Vilken match ser du mest fram emot, den allsvenska premiären mot Häcken eller hemma premiären på nya stadion?
Hans Gren: Hej! Just nu ser vi fram emot matchen mot Häcken. Allt fokus för tränare och spelare ligger där. Eftet det ska det naturligtvis bli erhört spännande att få beträda Swebank stadion inför 24500 åskådare.

Anders: Vilken arena är roligast att komma till? Bäst tryck osv.
Hans Gren: Hej! Förr har det alltid varit Råsunda men i år kommer det att bli Swedbank stadion i Malmö.

Alexander: Hej Hans! Allsvenska fotbollsprofiler har kapat den svenska försäsongsträningen, bör den vara mer som den sydeuropeiska eller ska den kortas ner? Vad anser du om den?
Hans Gren: Hej! En inte alldeles lätt fråga att svara på! För att kunna spela som idag vår - höst och förlänga matchsäsongen behöver vi få ännu bättre arenor att spela på. vi är på god väg men än fattas många. Jag tror att inom något år så startar allsvenskan i början på mars! Sedan måste man tänka på andra än elitlagen som ska spela under den kalla och tunga vintern, till dem finns det kanske inga arenor att spela på. Jag tror att konstgräsplaner kommer att vara dominerande inom ett par år och då först kan vi få längre spelsäsong. Kanske när detta är utbyggt kan vi övergå till höst - vårsäsong som de allra flesta.

Jacob: varför har ni bara förstärkt försvaret med en ny spelare när det såg så osäkert ut förra säsongen?
Hans Gren: Hej! Backlinjen är förstärkt med Ricardinho, David Durmaz och Jasmin Sudic är uppflyttad permanent. Försvaret är inte endast de i 4-backslinjen utan hela laget försvarar....

Jacob: hur ser ledningen på MFF ur ett långsiktigt perspektiv? tycker du att ni har tydliga riktlinjer angående spelidé,system och värvningspolicy som det ser ut idag?
Hans Gren: Hej! På vilket sätt som MFF ska spela ligger på tränarna att bestämma. När det gäller värvningar så finns en rekryteringsgrupp, Rolle, Hasse B och jag. Vi bestämmer vilka spelar som vi vill knyta till truppen. Efter det bestämmer styrelsen de ekonomiska ramarna för att kunna genomföra affären. Rekryteringsgruppen jobbar oxå nära med den scoutingorganisation vi har.

Erik: Vad skiljer MFF från den här tiden förra året?
Hans Gren: Hej! Vi har sett spelarna under 15 månader nu och fått en ganska bra bild över dem, deras bra och mindre bra egenskaper osv. Vi har dessutom bytt ut en del som vi inte tyckte passade in i vår framtida trupp. Spelarna har oxå lärt sig oss som tränare, vad vi vill och vad vi står för (hoppas jag). Nu kommer det dock nya spelare som vi inte riktigt har sett under lika lång tid så det kanske kommer fram några nya egenskaper.....

Patrik: Om ni skulle misslyckas en säsong till och komma 9-6 vem kommer ta ansvaret då? förra året klagade ni på skador att de inte kunde ha kontunitet i spelet när felet var spelrna ni spelade med.
Hans Gren: Hej! Om vi misslyckas så kommer tränarna att ta ansvar, om vi lyckas kommer tränarna att ta ansvar för det.... Återkom gärna i höst!

Robin: Tjena Hans! tycker det har gått väldigt långsamt i spelet på de matcher ni har spelat hur ska ni göra för att få mer fart i spelet?
Hans Gren: Hej! Vårt anfallsspel kan alltid bli snabbare och vi jobbar varje vecka på detta. Jag har inte riktigt samma uppfattning som Du vad gäller vår snabbhet i spelet men det kan utvecklas genom att använda färre tillslag på bollen i rätt lägen.

Kalle: Anser ni mff har en bra ungdoms organisation? Och anser du att mff har en bra talang fabrik lokalt i Malmö?
Hans Gren: Hej! Jag tycker att MFF har en väldigt stark ungdomsverksamhet och att den ligger väl framma såväl nationellt som internationellt. Som exempel kan ta att vårt samarbete med skolaverksamheten är av yttersta klass, även internationellt. Att vi skulle vara en "fabrik" tycker jag är fel att använda, vi försöker se till hela spelaren.

Adil: Jag undrar for att bli en bra offensiv mittfaltare vad behover man for egenskaper ?
Hans Gren: Hej! Han ska vara kreativ och ha en utpräglad bra speluppfattning. Han ska kunna leverara poäng.

moderator: Hallå alla! Nu hinner Hans Gren tyvärr inte med att svara på fler frågor. Men stort tack till alla som deltog. / fotbollskanalen.se

Publicerad 2009-03-31 kl 12:42
Annons
Annons
Annons