POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ledamot i AIK:s valberedning reste med familjen för skattepengar: "Utgår från att det är ett misstag"

Foto: Bildbyrån.

Riksdagsledamoten Caroline Szyber lät skattebetalarna betala semesterkostnader på olika resor.
Szyber sitter dessutom i AIK Fotbolls valberedning.
- Jag utgår från att det är ett misstag, säger Viktor Capel, sammankallande i valberedningen, till Fotbollskanalen.

På torsdagen avslöjade Aftonbladet att KD-toppen Caroline Szyber vid tre tillfällen låtit skattebetalarna stå för familjens privata hotellkostnader under olika resor. Det strider mot riksdagens regler som säger att ledamoten ska stå för 25 procent av totalkostnaden själv om anhöriga följer med. Totalt rör det sig om 5700 kronor som Szyber undvikit att betala.

När Aftonbladet konfronterade henne med uppgifterna sa Szyber att hon tyckte att det var ”jättekonstigt”.

- Eventuellt ligger felet hos mig, då är det bra att ni uppmärksammar. Skattepengar ska gå till rätt saker. Det här kommer jag ordna i eftermiddag, säger hon till tidningen.

Senare lät hon också meddela att hon själv uppmärksammat riksdagens ledamotsenhet och att summan kommer att återbetalas. Kristdemokraterna har även meddelat att de fortsatt har förtroende för Szyber.

Parallellt med sina politikeruppdrag, Szyber är ordförande i civilutskottet och ersättare i EU-nämnden och justitieutskottet, sitter hon även med i AIK Fotbolls valberedning. Szyber valdes in vid det senaste årsmötet.

Victor Capel är sammankallade i valberedningen och han har tagit del av uppgifterna.

- Det är ju tråkigt. Men Caroline säger, vad jag läst i tidningen, jag har inte pratat med henne själv i dag, att det är ett ärligt misstag. Jag utgår från att det stämmer. Det är klart att man måste vara noga med sina papper, så är det överallt, självklart. Men misstag händer, det är inte första gången sådana här saker sker. Hon har sagt att hon tagit kontakt för att betala in det här, 5700 kronor, säger han till Fotbollskanalen.

- Om hon säger att det är ett ärligt misstag så är det så.

Capel tror inte att det påverkar hennes roll inom valberedningen, men stryker under att det är medlemmarna som röstar fram vilka personer som ska sitta på förtroendeposter.

- Nej, det tycker jag väl inte. Det är egentligen inte en fråga som är upp till mig, utan till AIK:s medlemmar att bedöma. Det är förtroendeposter vi har och det är alltid upp till medlemmarna varje år kring vem som har och vem som förtjänar förtroende att ha posten. Jag tycker inte att det påverkar vårt arbete i valberedningen, på en "day to day basis". Sedan får klubbens medlemmar avgöra på klubbens årsmöte vem de har förtroende för och varför.

Publicerad 2018-08-23 kl 12:10
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto