Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lennartsson förstår kritiken: "Det är part of the game"

Allsvenskan

Trots en skakig början för HIF har Jörgen Lennartsson fortsatt förtroende.
Men att man får kritik som tränare är något han räknar med.
- Om man inte pallar det får man välja ett annat yrke, säger Lennartsson till Helsingborgs Dagblad.

Foto: Bildbyrån

Säsongen har inte börjat särskilt bra för nykomlingen Helsingborg. Efter nio omgångar har man samlat in fem poäng och ligger strax över Sundsvall på en 15:e-plats.

I veckan stod det klart att HIF förstärker sin ledarstab genom Álvaro Santos, som lämnar sitt uppdrag som tränare för klubbens P19-lag.

Trots de skakiga resultaten har ledningen varit noga med att de har fortsatt förtroende för sin huvudtränare. För Helsingborgs Dagblad berättar Lennartsson att han inte lever i den sociala medie-världen och därför inte tagit del av den kritik som riktats mot honom – men att han vet hur branschen fungerar.

ANNONS

- I 99 procent av alla fotbollsklubbar i hela världen så pekar man direkt på tränaren. Alltid. Alla. Och det är part of the game. Har man valt detta yrket så vet man att det är så. Om man inte pallar det får man välja ett annat yrke, säger Lennartsson till HD.

Vidare menar HIF-tränaren att det viktiga är att de närmsta har förtroende för honom, och inte lika mycket vad folk runtomkring tycker.

- Känner de att vi är på rätt väg? Att vi har en bra dialog och en bra delaktighet från ledar- och spelargruppen på hur vi kan göra saker bättre? Att vi har den miljön i vårt omklädningsrum, och vår verksamhet, som gör att vi kan ta oss an ett tufft läge där vi behöver vinna fler fotbollsmatcher? Om jag känner att situationen är sådan är det fine.

Sedan förstår Lennartsson att resultaten måste förbättras och att de självklart inte är nöjda med placeringen just nu.

ANNONS

- Så självkritik står överst på agendan, från mig själv, från övriga ledare, från spelargruppen. Och där har vi haft ett bra snack om matchen senast och hur vi sen går vidare, fortsätter han.

På lördagen ställs laget mot Värnamo på Olympia.

Publicerad 2022-05-18 kl 15:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto