Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Levi vill se Peking agera - efter Ishaq-affären: "Intressant att se vad pengarna går till"

Allsvenskan

IFK Norrköping har gjort ännu en storförsäljning.
Nu vill Jonathan Levi se klubben agera på transfermarknaden.
- Klubben påstår att man inte är så rik. Sedan jag kom har man väl sålt för 200 miljoner eller något, säger han till NT.

Foto: Bildbyrån

Rikard Norling, Jonathan Levi och Abdulrazaq Ishaq.

Tidigare i veckan blev det officiellt att IFK Norrköping säljer Abdulrazaq Ishaq till Anderlecht. Enligt Het Laatste Nieuws får Peking drygt 32 miljoner kronor för den 20-årige talangen. Samtidigt har NT tidigare uppgett att affären är värd 40 miljoner kronor inklusive bonusar, samt att IFK har en vidareförsäljningsklausul på cirka 20 procent. 

En storförsäljning, med andra ord. Nu vill Jonathan Levi att IFK Norrköping använder pengarna och agerar i sommarens transferfönster för att stärka truppen.

- Vi har många spelare, men där planen kanske inte är att de ska gå in och spela just nu. Vi har kvalité på många positioner, men det känns som det behöver fyllas på lite. I senaste matchen (Utsikten) är två av tre innermittfältare ytterforwards. Vi kanske behöver lite mer manskap. Det känns som det är mycket surr hit och dit. Ena dagen är han klar och andra dagen så blir det ingenting, säger Levi till NT.

ANNONS

Utöver Ishaq har Peking även sålt Isak Bergmann Johannesson, Sead Haksabanovic och Samuel Adegbenro för stora summor i närtid.

- Klubben påstår att man inte är så rik. Sedan jag kom har man väl sålt för 200 miljoner eller något sånt. Det är intressant vad de pengarna i så fall går till. Malmö har varit så starka för att de har använt sina pengar rätt, säger Jonathan Levi och fortsätter:

- Jag säger inte att klubben använt dom fel, men i min skalle tänker att man hade kunnat utnyttja det jävligt bra. Kunnat fortsätta med de här talangerna, fortsätta med att ta in spelare som har potential att bli sålda för att fortsätta och bygga vidare. Det är mer ditåt - vi ska inte behöva ha de här ett, två, tre mellanåren. Vi borde göra så pass rätt att vi säljer spelare men fortfarande har kvalitén.

Senaste tiden har IFK Norrköping bland annat kopplats ihop med Arnòr Sigurdsson (CSKA Moskva), Pontus Almqvist (Rostov), Kalle Holmberg (Djurgården), Laorent Shabani (Sirius), Anton Eriksson (Sundsvall), Isak Ssewankambo (klubblös) och Viktor Bergh (Norrby).

ANNONS

Peking ligger på nionde plats i allsvenskan inför återstarten.

Publicerad 2022-06-25 kl 12:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto