Lille Lantto bakom Gefles seger: "Vår bästa match för säsongen"

Först var han med i förspelet till Amadou Jawos ledningsmål.
Sedan nickade han själv in tvåan.
-Vår bästa match för säsongen, sade kvicke mittfältaren Jonas Lantto efter att hans Gefle besegrat Örebro med 2-0.

22-årige Lantto har en stark säsongsinledning bakom sig - liksom hela hans Gefle. 2-0-segern mot ett blekt Örebro på måndagskvällen var visserligen bara lagets andra seger på sju matcher men samtidigt står gästrikarna endast noterat för en förlust.

Och Lantto själv har blivit lite av en publikfavorit. 22-åringen som gör sin tredje säsong i Gefle hade svårt att ta en ordinarie tröja under fjolåret. Nu är det andra tider.

Fråga Örebrospelarna som hade fullt upp med planens minsta spelare som gång på gång stormade fram längs vänsterkanten.

Nöjd med sin insats

169 centimeter till trots. Det var med huvudet han nickade in 2-0 med fem minuter kvar av den första halvleken.

-Det var ett bra inlägg från Jonatan Berg, det var bara att vinkla in den, sade Lantto blygsamt.

En kvart tidigare hade han varit med i förarbetet till Amadou Jawos ledningsmål. Det var Lantto som förlängde bollen vidare till Hasse Berggren som med ett inspel hittade Jawo vid första stolpen.
Lantto var nöjd med första halvlek.
-Örebro har ingenting och vi kunde ha gjort fler mål, sade han som själv var nära ett 3-0-mål strax före paus men skottet smet strax utanför.

Gefle är på plus

Örebro kom till spel utan avstängde spelmotorn Nordin Gerzic och gav ett blekt intryck.
-Vi var inte vakna från start, det här var vår klart sämsta inledning av de matcher vi spelat hittills. Vi visar en större vilja efter paus och får något slags tryck men Gefle förtjänar absolut sin vinst, erkände Örebrotränaren Sixten Boström.

Örebros övertag i andra halvlek innefattade hörnor i mängder, men få klara möjligheter. Gefle och målvakten Mattias Hugosson höll nollan för fjärde gången den här säsongen, för tredje matchen i följd.

-Vi är svåra att slå, konstaterade tränaren Urban Hammar efteråt och öste beröm över sitt lag och i synnerhet sin fyrbackslinje.

-Nu har vi den plusstatistik vi strävar efter, det vill säga fler segrar än förluster, avslutade han.