Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lindgren om det röda kortet: "Säker på att jag skulle ta bollen"

Foto: Bildbyrån/C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. Rasmus Lindgren siktade på bollen - men träffade Sören Rieks och fick syna det röda kortet i derbyt.
- Det var onödigt av mig, säger han.

Häcken ledde derbyt mot IFK Göteborg med 3-0 och såg ut att traska av den första halvleken i lugn och harmoni.

Då satsade mittbacken Rasmus Lindgren tufft in i en situation mot Sören Rieks. För tufft tyckte domaren Markus Strömbergsson som halade upp det röda kortet.

- Han kan väl ge det. Det var onödigt av mig. Jag skulle ha avvaktat istället. Jag var ganska säker på att jag skulle ta bollen, annars hade jag inte slängt mig in så, säger Lindgren som nu har en avstängning att vänta. 

- Jag har ingen aning om hur lång den blir. Det är upp till de som bestämmer, säger han.

Trots spel med en man mindre i den andra halvleken lyckades Häcken hålla undan och till och med utöka sin ledning mot IFK Göteborg. Derbysiffrorna skrevs tillslut till 4-0. Häckens första seger mot stadsrivalen sedan 2011.

- Det har en liten extra laddning att vinna mot IFK. Framförallt för de som har varit i klubben länge. De som är Häcken-gubbar. För dem är det extra stort. För mig är det kul att vinna ett derby, men nu måste vi gå vidare och ta nästa match. Man får inte låta sig vara med för mycket i de här känslorna. Vi har match på fredag. Den måste vi vinna, annars är det inte värt så mycket, säger Lindgren.

I nästa omgång ställs Häcken mot Sirius. Med tanke på Lindgrens avstängning och skadorna på Emil Wahlström och Jasmin Sudic är Juhani Ojala och David Engström Häckens enda tillgängliga mittbackar just nu.

Se Lindgrens satsning i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-03 kl 07:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons