Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Linnér: "Haft något konkret erbjudande - kändes inte rätt"

Allsvenskan

Klubblös i över ett halvår.
Vad händer i karriären, Oscar Linnér?
- Det vore enormt lockande att få chansen att spela i Sverige igen, säger målvakten, som avvaktar, till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Inför fjolårssäsongen återvände Oscar Linnér, 27, till Sverige och allsvenskan. Ny klubbadress blev BP. Men han lämnade redan på sommaren trots att kontraktet var skrivet över 2024.

Därefter var han på provspel i Heerenveen. Det ledde inte till kontrakt.

Under vintern besökte han Mjällby. Det blev inget avtal där heller.

- Jag tränade några veckor med Mjällby och det var toppen. En fantastisk klubb på alla sätt och viss, både spelare och ledare. Det har varit lite oklarheter på deras målvaktssida med Noel Törnqvist, som var en bland de bästa i allsvenskan förra året. Han har varit skadad och även varit försäljningsryktad. Det var ett bra sätt för båda parter att lära känna varandra, säger Linnér till Fotbollskanalen och fortsätter:

Annons

- Men Noel blir kvar och är snart tillbaka från skada. Det fanns ingen öppning för mig eftersom de har tre målvakter. Därav blev det bara träning, men för min del var inte det så ”bara”. Det var en fantastisk möjlighet att få bra träning och etablera kontakt med en fin fotbollsklubb.

Häromveckan var den förre AIK-målvakten på besök hos en annan klubb längre ner i seriesystemet. Det handlade om Kubikenborgs IF i division 3. Laget, som knutit till sig Linus Hallenius i vinter, är från Sundsvall.

- Jag har familjekopplingar till den staden och behövde hålla igång. Jag är väldigt angelägen om att vara i bra form. Jag har hållit igång där med tidigare AIK-kollegor, bland annat Robert Lundström, och Kubikenborg välkomnade oss. Att få träning i lagsammanhang var bra. Men nu är jag tillbaka i Stockholm.

Annons

Tillbaka i Stockholm är han, Linnér. Men det verkar inte som att han är nära att skriva på för en ny klubb i närtid.

- Det är en förhållandevis svår målvaktsmarknad. Många lag i allsvenskan har kompletta målvaktssituationer. Jag har haft något konkret erbjudande från andra länder, men med ett upplägg som inte känts rätt. Jag har valt att avvakta och invänta en eventuell öppning som passar bättre ur både privat- och fotbollsperspektiv.

Tänker du dig Sverige då?
- Jag älskar att spela i Sverige och jag tycker fotbollen här är fantastisk. Dels nivån på fotbollen, dels allting runtomkring med fantastisk inramning och fina klubbar. Klubb- och supporterkulturen är bevarad i Sverige. Det gör det till en unik och fin miljö att vara i. Man får spela på fantastiska arenor med fantastisk inramning, och det är på ett passionerat sätt, säger keepern och fortsätter:

Annons

- När man ser matcher från Sverige och allsvenskan så känner man hur stark passionen är. Det är grymt att uppleva det som spelare. Det vore enormt lockande att få chansen att spela i Sverige igen. Men det är svårt, det ska till tydliga öppningar på målvaktspositionerna och det har inte dykt upp någon sådan för mig än.

Det konkreta erbjudandet, kan du säga varifrån kom det?
- Nja. Det har varit från länder som jag inte velat flytta till för att spela fotboll. Att flytta till ett annat land är inte bara att sätta på sig ryggsäcken, dra och sätta på sig tröjan. Det är ett stort projekt och då ska det vara i en fas av karriären där flytten är värd att göra. Det är exempelvis större chans att en sådan flytt faller väl ut om du haft mycket speltid, säger Linnér och fortsätter:

- Sedan handlar det också om hur attraktivt landet är fotbollsmässigt. Det är också en bedömning och mycket som ska vägas in. Förfrågningarna jag haft har inte passat naturligt för mig. Det handlar inte om att jag tycker är för bra eller har motivationen. Jag försöker göra smarta val nu.

Annons

Samtidigt medger 27-åringen att tiden utan tävlingsfotboll har varit motig.

- Det är tråkigt. Jag vill vara med och känner mig tillräckligt bra för att vara med och vara med och utmana och konkurrera på bra nivå. Samtidigt är det tuff konkurrens om platserna. Jag, med min ganska brokiga bakgrund senaste två åren, har inte varit tillräckligt attraktiv för klubbar att plocka in i verksamheten. På något sätt får man rannsaka sig själv och hålla igång. Man får försöka motbevisa alla den dagen man eventuellt får chansen i en klubb återigen.

Har du rannsakat dig själv? Hade du kunnat göra något annorlunda?
- Jag är i den situationen jag är i av en anledning. Jag har gjort mindre smarta klubbval i karriären och för att jag kanske gjort någon mindre bra prestation vid något tillfälle. Då är konkurrensen hård. Samtidigt har jag stort självförtroende eftersom jag vet vilken nivå jag håller när jag väl är igång. Exempelvis kände jag att jag ska vara med på allsvensk nivå när jag tränade med Mjällby. Men det är inte jag som är sportchef och alla har olika bilder av mig som fotbollsspelare. Det är fullt förståeligt att vissa inte har någon tydlig bild av mig med tanke på hur oklart det varit runt mig sedan jag bröt kontraktet i Tyskland (sommaren 2022), säger han och fortsätter:

Annons

- Det har varit korta sejourer i klubbar och det har inte fallit väl ut, av olika anledningar. Jag hade någon oturlig skada i BP och sedan var det andra faktorer som gjorde att det inte blev lyckat på något annat håll. Det finns förklaringar till varför saker blivit som de blivit. Just nu är jag där jag är och jag kan bara hålla mig i form och vara förberedd på en eventuell chans.

I väntan på en ny klubb håller sig Linnér i trim med en klubb i Stockholm. Vilken det är låter han vara osagt.

- Jag har tränat med en klubb i veckan, men jag har inte pratat med dem om vi ska tala om det i media. Jag ligger lågt med det, men jag har en bra träningsmiljö säkrad närmaste tiden och jag ger mig själv chansen genom att vara redo. Om det uppstår en skada i ett lag och valet skulle falla på mig så ger jag mig själv chansen att vara den bästa versionen av mig själv.

Annons

Vad är det för nivå på laget?
- Det är en bra fotbollsklubb.

FC Stockholm, eller?

Linnér skrattar.

- Det hade varit en naturlig klubb för mig att träna. Jag ska inte säga något, men det är ett spännande projekt på gång där. Jag önskar dem och framför allt Rikard (Norling, reds. anm) all lycka. Han är en fantastisk fotbollstränare.

Norling basade över Linnér i AIK.

Linnér har tidigare spelat för klubbar som Arminia Bielefeld, Brescia och Aalborg.

Fotnot: Intervjun gjordes före beskedet om Kristoffer Olssons allvarliga sjukdom och Linnér har skickat sitt stöd till sin tidigare lagkamrat.

Publicerad 2024-03-01 kl 19:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto