Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Liverpool-anfallare uppges Kalmar-aktuell: "Har kontakt"

Premier League

Taiwo Awoniyi har tidigare besökt och varit aktuell för Kalmar FF.
Nu uppger allnigeriasoccer.com att KFF pratar med Liverpool om att låna in anfallaren.
- Han finns med i våra tankar, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

I samband med U17-VM 2013 fick Kalmar FF upp ögonen för Taiwo Awoniyi. Därefter säkrade sig KFF ett förhandskontrakt gällande Awoniyi med hans akademi i Nigeria, Imperial Soccer Academy. Avtalet sa att talangen skulle ansluta till Kalmar när han fyllt 18 år i augusti 2015.

Men efter succé i U20-VM 2015 hamnade Awoniyi på storklubben Liverpools radar, och mitt framför ögonen på KFF värvade Premier League-jätten in anfallaren. Men i och med att Kalmar hade ett förhandskontrakt blev man kompenserat ekonomiskt i samband med nigerianens flytt till Liverpool.

De två senaste säsongerna har Awoniyi varit utlånad till FSV Frankfurt i Tyskland och NEC Nijmegen i Holland. I Nijmegen avslutade han starkt med tre mål på sina fem sista framträdanden. I sommar planerar Liverpool att återigen låna ut Awoniyi i och med att han ännu inte kan få arbetstillstånd i England, enligt allnigeriasoccer.com.

ANNONS

Sajten hävdar samtidigt att Kalmar FF för en dialog med Liverpool om att låna in 19-åringen.

- Det är väl att gå händelserna i förväg. Kanske är det så att Liverpool tittar på en ny miljö att låna ut Taiwo till, men vi har inte kommit så långt. Men han finns med i våra tankar och jag har kontakt med honom då och då, säger Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam till Fotbollskanalen.

Andersson Borstam berättar att KFF har följt Awoniyi även efter att övergången till Liverpool genomfördes.

- Ja, och vi försöker alltid hålla kontakt i olika former.

Tror du att det kan bli aktuellt för er att låna in honom i sommar?
- Vi tittar lite nu, men det viktigaste för oss är att inventera den befintliga truppen och se hur skadeläget är. Det är där basen och grunden är, sen kommer det säkert bli någon avyttring och någon komplettering i truppen. Men det är några veckor kvar till transferfönstret öppnar så vi får se. Vi kastar upp lite bollar i luften och så får vi se vilka vi lyckas plocka ner.

ANNONS

Kalmar ligger på kvalplats i allsvenskan just nu och vill förstärka sin trupp i sommar för att se till att man säkrar nytt kontrakt i höst.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-06-21 kl 11:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto