Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Liverpool kan snuva Kalmar på jättetalang: "Mycket tyder på det"

Allsvenskan

Kalmar ser ut att gå miste om supertalangen Taiwo Awoniyi. När nigerianen fyller 18 nästa vecka uppges han istället skriva seniorkontrakt med Liverpool.
- Mycket tyder på att han går till en större liga, säger Thomas Andersson Borstam.

Det var i samband med U17-VM 2013 som Kalmars scouter fick upp ögonen för den talangfulle forwarden, som då bara var 16 år, och efter turneringens slut kom den svenska föreningen överens om ett så kallat förhandskontrakt med hans akademi Imperial Soccer Academy. Enligt avtalet skulle Awoniyi stanna i hemlandet Nigeria fram till sin 18-årsdag 12 augusti 2015, för att sedan flytta till allsvenskan och KFF.

Men situationen komplicerades av att anfallaren säsongen därpå blev uttagen till U20-VM, gjorde succé där och blev föremål för intresse från en hel rad storklubbar från större ligor än allsvenskan. Och nu, bara några dagar innan Awoniyi alltså blir myndig, uppger en rad engelska medier att Liverpool vunnit dragkampen och att Kalmar FF, trots sitt förhandskontrakt, därmed kammar noll.

ANNONS

- Vi vet inte riktigt var det landar, men det kommer ett besked inom den närmaste tiden. Jag pratade med Taiwo för ett par dagar sedan och då var ingenting klart, säger Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam till Fotbollskanalen.

Är det helt kört för er del?
- Nja, men han har gjort det fantastiskt bra och det har väl funnits 10 – 15 klubbar som varit intresserade av honom. Det troliga är väl att han dyker upp i en storklubb, även om det inte är hundraprocentigt säkert hur detta slutar ännu.

Andersson Borstam förklarar att det förhandskontrakt Kalmar FF förvissat sig om är en gemensam avsiktsförklaring med akademin i Nigeria, och att det inte binder Taiwo Awoniyi som person till en Sverigeflytt. Däremot ska det finnas en ekonomisk aspekt där KFF kan få ersättning om han i slutändan hamnar i en annan klubb.

ANNONS

- Vi får se vad det här kan innebära för oss, vi är inte riktigt framme i de delarna ännu. Men förhoppningsvis kan vi ha ett fortsatt samarbete med akademin så att detta ger även Kalmar FF lite ringar på vattnet så småningom, säger Thomas Andersson Borstam.

Men avtalet ni har är inte tvingande gentemot Awoniyi?
- Nej, absolut inte. Individen står i centrum och om vi kan hjälpa honom till den klubben du nämnde (Liverpool) är vi jätteglada från Kalmar sida.

Vad sade Awoniyi själv när du pratade med honom, var det uteslutet att komma till Sverige?
- Ingenting var bestämt och han var väl spänd på vad som skulle ske. Han gick i väntans tider, kan man säga.

I KLIPPET OVANFÖR SÄNKER TAIWO AWONIYI SVERIGE I SEMIFINALEN AV U17-VM MED ETT VACKERT MÅL.

Publicerad 2015-08-10 kl 13:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto