Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Liverpooltalangen till Örebro - hoppas på plats i U21-landslaget

Allsvenskan

Förre Liverpooltalangen Astrit Ajdarevic provtränar med Örebro. Ett av målen: Att slå sig in i U21-landslaget.
- Jag ska visa mina kvaliteter, säger han till fotbollskanalen.

För närvarande befinner sig den 20-årige mittfältaren på semester, men den 15 juni inleder han en veckas vistelse hos allsvenska ÖSK. Upplägget är förutsättningslöst och blir det inget kontrakt finns andra alternativ utomlands, berättar Ajdarevic.

- Det här är en fin möjlighet för mig, både spelmässigt och socialt. De senaste två säsongerna har jag inte matchats så mycket och man vill ju gärna ha 30, 40 omgångar per säsong, säger han till fotbollskanalen.se.

En annan stark anledning till att Ajdarevic vänder hem till Sverige är för att hamna i Jörgen Lennartsson och Tommy Söderbergs blickfång. Att få spela med U21-landslaget står högt i kurs för tillfället.

ANNONS

- Självklart är det så. Jag har ju varit med hela vägen från P15 upp till U19. Jag är en av de som gjort både flest matcher och mål på de nivåerna. Men eftersom jag inte riktigt tagit en plats i klubblagen sedan dess har jag inte fått förtroendet på sistone av förbundskaptenerna. Landslaget vore ett stort skyltfönster också.

Ajdarevic kommer närmast från Leicester dit han först lånades ut och sedan köptes loss av Liverpool. Men ettårskontraktet går ut 30 juni och då kan han skriva på för en ny klubb.

Nu kommer du till allsvenskan – vad tror du om skillnaden gentemot den engelska fotbollen?
- Den är nog ganska stor. Även the Championship är bättre än allsvenskan. Allting i England är otroligt professionellt, vilket det i och för sig blir mer och mer i Sverige också.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

ANNONS
- Jag är lite av en playmaker och vill gärna föra spelet i mitten. Slå de avgörande passningarna, både långa och korta bollar. Visst finns det olika bitar jag fortfarande kan jobba med, men på det stora hela ser jag mig själv som en ganska kreativ spelare.

Vilka förväntningar har du på tiden i Örebro?
- Först och främst tror jag att en sejour i Sverige skulle kunna vara bra för mig. Sedan tänker jag förstås ge 100 procent och visa att jag är en duktig spelare. Men blir det ingen fortsättning går livet vidare, då får man hoppa på någonting annat.

Publicerad 2010-06-10 kl 14:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto