Ljungskiles jakt räckte inte

Halmstad vann med 3-2 mot Ljungskile. Halmstad gick mot enkel seger men Andreas Kristofferssons två mål gav nerv på slutet.

I 80 minuter hade Halmstad full kontroll över den tempofattiga tillställningen som med dåligt passningsspel och rörlighet mer förde tankarna till den kommande semesterfotbollen.

Så långt hade Ljungskile inte haft ett avslut på mål värd namnet sedan Anselmo gett HBK en drömstart redan efter tre minuter.

Det blev bättre fart på hemmalaget efter paus, men två sena mål av inhopparen Andreas Kristoffersson gav avslutningen den nerv som matchen i övrigt hade saknat även om Ljungskile sedan aldrig varit nära en kvittering.

För 3-0 stod Marcus Olsson, tvillingbror till Martin i Blackburn Rovers.

Referat Halmstad-Ljungskile

Halmstad-Ljungskile 3-2((1-0))
1-0 Anselmo (3), 2-0 Emir Kujovic (56), 3-0 Marcus Olsson (67), 3-1 Andreas Kristoffersson (79), 3-2 Andreas Kristoffersson (87).
Varningar, Halmstad: Tommy Jönsson, Jesper Westerberg. Ljungskile: Michal Kubala.
Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm (Adnan Jukic, Falkenberg, 46)
Publik: 4 493

Halmstad (4-4-2): Marcus Sahlman - Jesper Westerberg, Tomas Zvirgzdauskas, Peter Larsson, Tommy Jönsson - Martin Fribrock, Sebastian Johansson, Andreas Johansson, Marcus Olsson (Alexander Prent 71) - Anselmo (Ajsel Kujovic 80), Emir Kujovic (Magnus Arvidsson 75).
Ljungskile (4-5-1): Michal Slawuta - Edwin Phiri, Markus Senften, David Leinar, Richard Jansson - Martin Smedberg-Dalence (Daniel Åkervall 68), Cedomir Zarkovic, Jon Lundblad (Niklas Löfgren 46), Aleksandar Kitic, Michal Kubala - Jörgen Wålemark (Andreas Kristoffersson 46).

Publicerad 2008-05-08 kl 22:51