Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Loeper om bakgrunden till bisarra skadan: "Inte så att jag stod och matade i stolpen"

Allsvenskan

Wilhelm Loeper åkte på en fotfraktur och missar hela vårsäsongen med Helsingborgs IF. 
Nu förklarar HIF-stjärnan vad som hände i samband med den udda skadan. 
- Man kastades väl lite mellan hopp och förtvivlan där ett tag, säger Loeper.

1:35
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från kvalmatchen mellan Halmstads BK-Helsingborgs IF i spelaren ovan.

Det var på Helsingborgs träningsläger i Marbella som Wilhelm Loeper skadade sig efter att ha sparkat på en stolpe. Knappt tre veckor senare kommunicerade klubben att 23-åringen opererat foten och att det dröjer tre månader innan Loeper är tillbaka. 

Nu väljer högeryttern, som inlett sin rehab i hemstaden Stockholm, att tala ut om händelsen.  

- Bakgrundshistorien är att jag haft ont i foten under hela försäsongen egentligen. Jag har aldrig varit skadad förut och jag fungerar ganska mycket så att jag kör på. Jag har flaggat lite att jag har haft ont under försäsongen men kört på, och smärtan har väl kommit och gått lite grann. Sedan nere i Marbella hade jag ont lite under morgnarna, aldrig under träningarna, och tänkte väl inte så mycket på det, säger Wilhelm Loeper.

ANNONS

Han fortsätter:

- Sedan under en träning i mitten av lägret så sparkade jag till en stolpe i samband med en avslutsövning och kände på direkten att det gjorde ont, och kunde inte stödja på foten. Det visade sig att det var en fraktur efter röntgenbilderna som vi tog i Sverige. Vi tog röntgenbilder nere i Spanien men vi kunde inte se exakt vad det var så vi tog nya när vi kom hem. Det visade sig då att det varit en latent stressfraktur i foten och sparken gjorde att det blev en påbyggnad av stressfakturen, och blev en riktig fraktur då. 

Vad kände du när du fattade att det var allvarligt?  
- Man kastades väl lite mellan hopp och förtvivlan där ett tag. Det är svårt att på direkten avgöra vad exakt som har hänt, så de första dagarna trodde man kanske att man skulle vara borta några dagar, sedan kanske man trodde att man skulle vara borta några veckor. Sedan när jag kom till Sverige fick jag beskedet att det blir några månader istället. Det är så klart att det är mentalt jobbigt när man får beskedet, men man fungerar väl så att man lyckas smälta det beskedet och bearbeta det. Nu känner jag väl inte att jag behöver bearbeta det något mer utan kollar bara framåt och ser fram emot att komma tillbaka ännu starkare och göra en bra säsong.  

ANNONS

Loeper säger att det inte bara var frustration som låg bakom sparken.  

- Ah, det var väl lite en blandning. Jag kommer inte ihåg exakt. Det var väl i samband med en avslutsövning - det var väl inte så att jag stod och matade i stolpen med flera sparkar. Det var väl lite en kombination kanske.  

HIF har vunnit tre träningmatcher mot superettanmotstånd trots det stora avbräcket, och Loeper påtalar att han inte är orolig för att laget inte kommer klara sig utan honom. 23-åringen siktar på att vara tillbaka när allsvenskan omstartar runt midsommar. 

- Operationen har gått enligt plan. Den gick så pass bra att jag slapp gips och det har och göra med att de lyckades sätta in skruven så precist så att fästet blev så pass starkt att jag slipper ha gips de här två första veckorna, säger Wilhelm Loeper. 

ANNONS

Kunde då HIF och Loeper fångat upp problemet med stressfakturen tidigare?  

- Det är svårt det där. Med mer erfarenhet kanske jag hade kunnat vara tydligare med att jag kände som jag gjorde, men det är svårt att säga. Som sagt har jag aldrig varit skadad innan och det är väl sådant som man får lära sig och ta lärdom av, att man ska lyssna på kroppen lite mer, och det kommer jag ta med mig från det här, säger Loeper. 

Loeper har spelat i HIF sedan förra säsongen och vunnit superettans assistliga två år i rad. Tidigare har han spelat i allsvenskan med AFC Eskilstuna.  

Publicerad 2022-03-28 kl 12:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto