POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Lorentzon om landslaget: "Hamrén har nog koll"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

RÅSUNDA. AIK-fansen har fått en ny värvningskampanj till det svenska landslaget – Martin Lorentzson.

- Hamrén har nog koll på vilka han vill ha med, säger högerbacken till fotbollskanalen.se.

"Tjerna till landslaget" har dånat på Råsunda sedan flera säsonger tillbaka. Nu har Daniel Tjernström fått en konkurrent – i högerbacken Martin Lorentzson.

- Det vet jag inte, jag försöker göra mitt, spela så bra som möjligt. Sedan är det upp till andra att tycka och tänka om det ska bli något eller inte, det kan inte jag avgöra. Jag gör mitt på plan och sen får vi se hur långt det räcker, säger Lorentzson till fotbollskanalen.se.

Efter flera matchavgörande mål i främst Europa League höjs nu rösterna för den offensive högerbacken. Och i veckan lyfte även klubbkamraten Martin Mutumba på twitter fram Lorentzson som en kandidat för landslaget.

Men 28-åringen vill själv inte spekulera för mycket.

- Han (Martin Mutumba) är lite snäll.

- (Mikael) Lustig är där och så kom (Adam) Johansson in också. Han har nog koll (Erik) Hamrén vilka han tar ut och vilka han vill ha med. Skulle han vilja ha med mig någon gång så vore det kanon men det är inget som jag springer runt och tänker på så mycket.

Tror du att Hamrén har koll på dig?

- Det hoppas jag. Det vet man aldrig. Men han har nog mer koll än vad man tror. Det ska man väl ha som förbundskapten.

- Men jag är ju inte tjugo längre. Det är inte så att jag är med i U21. Jag är 28 nu. Visst det är väl ingen ålder för att inte kunna vara med, men jag är ganska laidback när det kommer till det. Jag tar det som det kommer. Om det skulle hända någonting och han vill ha med en på någonting, om det är januariturné eller något annat, då är det bara att tacka och ta emot. Det är det största man kan göra. Men som sagt det är inget jag tänker på planen eller mellan matcher, att jag hoppas att han är där och kollar.

En som känner Hamrén och landslaget väl verkar dock övertygad om Lorentzsons landslagskapacitet.

- Absolut, han har visat fantastiska kvalitéer. Det är en intressant högerback, säger före detta landslagsspelaren Daniel Majstorovic.

Publicerad 2012-09-16 kl 20:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå