Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Luganos ersättare presenterad av Häcken: "Väldigt bra"

Allsvenskan

GÖTEBORG: Häcken har hittat sin nye mittback. Sydafrikanska landslagsbacken Tefu Mashamaite, 30, är klar för klubben.
- Det är en väldigt bra fotbollsspelare vi har fått in, säger Sonny Karlsson till Fotbollskanalen.

Uppgifterna kom tidigare under onsdagen från afrikanska medier att mittbacken Tefu Mashamaite var på väg till Häcken. Ett par timmar senare bekräftade klubben nyheten på sin hemsida.

- Vi har tittat efter vänsterfotade mittbackar genom åren, det finns ju inte så många, säger Sonny Karlsson och fortsätter.

- Vi hade lite hugg på honom redan i maj men det var omöjligt att lösa då. Sen har vi kommit tillbaka till varandra längs vägen och vi har sagt att vi är intresserade men inte på dom nivåerna. Nu kom en öppning och nu var det möjligt att lösa honom.

Trodde du efter att ni inte kom överens tidigare att det var kört?

ANNONS
- Vi var ju inte överens, det var för dyrt för oss. Sen har han haft lite andra alternativ men vi tog chansen nu.

Vad är det för spelare?
- Jadu … det är en bra fotbollsspelare inget snack om det. Blev vald till ligans bäste spelare, har spelat landskamper och var kapten för sitt lag.

Mashamaite har skrivit på för Häcken i 2,5 år och ska börja träna med laget ”förhoppningsvis så fort som möjligt”. Alla papper är påskrivna och nu är det bara arbetstillståndet som måste lösas.

- Det kan vi inte skicka in innan han är här på plats, från att vi skickar in det tar det oftast runt tre veckor innan han kan börja spela. Han är ju spelklar men måste ha sitt arbetstillstånd först, säger Sonny Karlsson.

Publicerad 2015-08-05 kl 16:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto