POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Luleåtalangen om Dif-intresset: "Alltid kul att höra såna saker"

Robin Östlind tilldrog sig uppmärksamheten i Luleås cupmatch mot Djurgården. Och han själv är smickrad av de fina orden från Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

- Jag drar inga slutsatser av det direkt men det är alltid kul att höra såna saker. Det är roligt att bli uppmärksammad men det är inget jag går omkring och tänker på, säger Östlind till FotbollDirekt.se.

Och den 21-årige mittfältaren tänker just nu inte på spel i fotbollsallsvenskan. Han är mest glad över att kunna spela fotboll överhuvudtaget.
Så Djurgårdens intresse ser han inte speciellt seriöst på just nu. Ja, inte ens spel i allsvenskan lockar för tillfället.
- Jag går inte runt och tänker på att komma högre upp. Jag vill ha en säsong, där det går bra och inte känner av skadorna och går det bra och man vill testa högre upp igen, får man ta det då. Men det måste gå bra först i ettan här, säger Östlind.

Faktum är att Robin Östlind inte är helt "grön" i större sammanhang.
Han har tillhört Kalmar FF:s A-lag men fick sitt kontrakt rivet inför säsongen på grund av skadeproblem.
Det var en uppslitande skilsmässa från smålänningarna, där han enligt uppgifter i lokalmedia blev uppmanad att sluta med fotboll och Östlind vill helst inte prata om det.
- Nej. Det har jag lagt bakom mig. Nu har jag kommit till en klubb som Luleå som har tagit väl hand om mig, säger Östlind.

- Så som det var med skadan gör att jag tar dag för dag och match för match.

Det var problem med höfterna som gjorde att Kalmar rev kontraktet och Östlind valde att flytta tillbaka till Västkusten. Men en gammal vän från tipselitlaget fick honom att flytta norrut.
- Efter Kalmar hade jag hoppats på att få spela med Gunnilse men då dök det här upp och jag trivdes riktigt bra direkt. Och IFK Luleå spelar dessutom i en serie högre upp än Gunnilse, vilket också spelade en roll.

- Men det är en väldig skillnad att bo häruppe jämfört med söderut, säger Östlind med ett leende.

Publicerad 2011-05-16 kl 12:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå