POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

LUNDHS PODCAST: Anders Carlsson om Blåvitts jätteförsäljning: "Hoppade till"

David Moberg Karlsson

David Moberg Karlsson, 20, såldes för 18 miljoner kronor till Sunderland.

I podden "Lundh" berättar agenten Anders Carlsson om den oväntade jätteaffären.

– Vi hoppade till, säger han.

Sunderland satsade stort inför den förra säsongen. Pengarna lades här och där - bland annat på IFK Göteborgs stjärnskott David Moberg Karlsson. Den unge anfallaren hade imponerat under vårsäsongen, men när Sunderland plötsligt köpte honom hajade nog de flesta till.

I veckans avsnitt av podden "Lundh" berättar agenten Anders Carlsson om affären och 20-åringens tunga säsong.

– Det var en situation som var väldigt speciell. David är ingen färdig spelare, det visste vi om och framförallt visste David om det också. Vi belyste det väldigt noga för honom när Sunderland var intresserade, säger Carlsson.

Spelaren visste om sin situation, att han troligen inte skulle spela i Premier League den kommande säsongen, och har spenderat det senaste halvåret i skotska Kilmarnock.

– En jobbig startperiod betyder inte att karriären är över. Nu är det upp till David. Jag hoppas att han tar steget, om han inte gör det vet jag att han var medveten om situationen. Han skrev på ett guldkantat kontrakt och höjde sin lön många gånger om, IFK Göteborg fick bra betalt och Sunderland fick spelaren de ville ha.

En annan svensk som var när Sunderland var U17-succémannen Valmir Berisha. Han hamnade i Roma till slut men var nära PL-klubben - fram till att sportchefen Roberto De Fanti fick sparken.

– Det drabbade oss oerhört hårt. Då ändrades förutsättningarna. På ett sätt var det tråkigt - han ville gå till Sunderland, berättar Carlsson.

Publicerad 2014-07-20 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå