Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LUNDHS PODCAST: Pehrsson: "Reinfeldt fick ingen effekt"

Allsvenskan

Magnus Pehrsson lämnade Djurgården i april 2013 efter en turbulent tid. 
I podcasten ”Lundh” berättar han om statsministerns presskonferens kring hans avgång.
– Det blev ingen effekt, snarare att det vände sig emot honom, säger Pehrsson.

Foto: Scanpix

Magnus Pehrsson är gäst i veckans avsnitt av podcasten "Lundh". Den 38-årige Pehrsson berättar i podden om sin tid i Djurgården och hur han upplevde sig som hotad. Idag pratar Pehrsson fortfarande gott om klubbens supportrar.
– Att brinna för sin klubb och uttrycka sina åsikter under matcher hör till och så ska det vara. Djurgården är en av de klubbar som har fantastiska fans. Det är väldigt häftigt att vara en del av den föreningen. Men samtidigt handlar det om att stötta sitt lag och inte peka ut syndabockar.

Den estländska förbundskaptenen berättar att han pratat med andra tränare i Allsvenskan, och han inte är den enda som upplevt liknande incidenter.

ANNONS
– Jag pratade med ganska många kollegor förra sommaren om vad som hänt. Vill inte avslöja något här, men kan säga att det definitivt hänt mer saker än vad som är officiellt och finns i medierna.
Hur ska man förändra situationen tycker du?
– Vi har en del med lag och straff, där jag tror på vikten av att säga vad man får göra och inte får göra. På det sättet kanske straffen blir lite hårdare. Men sen handlar det om vad jag tycker vi jobbade väldigt hårt med i Djurgården, den goda supporterkulturen. Vi behöver den kulturen och kraften som ligger i folket.

Efter att du avgick gjorde statsminister Fredrik Reinfeldt ett uppmärksammat uttalande på en presskonferens. Vad konkret kom ut från hans utspel?
– Det kom egentligen inte ut någonting av det, utan ironiskt nog så vände de sig emot honom istället. Folk undrade varför han som är djurgårdare agerade nu och inte när det händer andra saker. Effekten som han trodde att det skulle bli uteblev.

ANNONS

Utredningen om hot lades ner av polisen och man ansåg att händelsen inte uppfyllde rekvisiten för hot. Djurgårdens officiella supporterförening Järnkaminerna var tydliga om att medierna gett en felaktig bild av vad som skett och man riktade kritik mot egna klubben.

Publicerad 2014-11-20 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto