Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lustigs guldsits - kan välja och vraka

Bergfast ordinarie i landslaget - men transferfönstret stängt och Mikael Lustig är kvar i Rosenborg. Men ingen oro för att fastna i Norge:
- Vi har en ny klubb klar inom kort, säger Lustigs agent.

Under Erik Hamréns ledning har Mikael Lustig växt ut till en solid startspelare.
Lustig gör sin fjärde och sista säsong i Rosenborg. Men, så mycket maktfaktor Rosenborg nu än är i norsk fotboll, nu är det dags för nästa steg för 24-åringen. Och anbud saknas inte.
– Nej, han sitter ju i en guldsits. Vi kommer att ha klart med en ny klubb inom väldigt kort, det är min övertygelse, Lustigs agent Lennart Norgren till FotbollDirekt.se.

– Han är ordinarie i svenska landslaget och den enda i startelvan som är kvar i en nordisk klubb förutom Anders Svensson. Alltså, det är ju inte så svårt att räkna ut att det finns ett jättestort intresse. Vi har flera klubbar vi väljer mellan.

Lustig själv erkänner att han är spänd på att flytta. Tidigare öppnade landslagsbacken för en förlängning med Rosenborg, men nu blir det inte så, Lustig spelar ut sitt kontrakt med Rosenborg i höst. Ryktena om intresserade klubbar har varit många och mer eller mindre sanna; Lecce, Milan och Stuttgart är några namngivna klubbar, och senast ryktades det om ett antal La Liga-klubbar.
– Jag har varit ärlig mot Rosenborg och sagt att jag vill pröva på något nytt så det är ingen hemlighet. Ska man bli bättre måste man vara på en högre nivå så att man tar de nya stegen, säger Lustig till FotbollDirekt.se.

– Men samtidigt tar jag inte vad som helst heller. Jag har det bra i Rosenborg och spelar varje vecka där och så länge jag har det och känner att jag utvecklas så är det ingen brådska.

Har det funnits några konkreta bud?
– Ja, några stycken. Men det kändes inte rätt från början och då är det bara dumt.

Lustig lämnar alltså som Bosman, och det gör Lennart Norgren än mer övertygad om att det kan bli klart med en bra klubb någonstans nere i Europa.
- Ja, utan att namnge klubbar och länder så är det ju tuffa tider för många och väldigt många klubbar föredrar att ta in Bosmanspelare. Det är ju så det är.

- Men vi har inte haft några problem med Rosenborg, det vill jag slå fast. Visst har de tackat nej till en del bud tidigare, men man får respektera deras situation också.

Publicerad 2011-09-05 kl 10:49
Annons
Annons
Annons