Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lyngby vill köpa Gudjohnsen

Superliga

Andri Gudjohnsen gör succé på lån i Danmark.
Nu vill Lyngby köpa loss IFK Norrköping-forwarden.
- Klubben jobbar på det, säger tränaren Freyr Alexandersson till Tipsbladet.

Foto: Bildbyrån

Andri Gudjohnsen, 21, har fått en flygande start på sin lånesejour i Lyngby BK. På sju matcher är IFK Norrköping-lånet noterad för fem matcher, och forwardens prestationer hittills har imponerat på den danska klubben.

Så pass mycket att en permanent övergång nu är på tapeten.

Lyngbys tränare Freyr Alexandersson avslöjar nämligen att klubben har planer på att aktivera den utköpsklausul som finns inskriven i avtalet med "Peking".

- Nu talar jag för vår sportchef och styrelse, men jag har stor tro på att vi kan behålla honom, säger Alexandersson till Tipsbladet.

- Vi har en köpoption i avtalet med Norrköping och jag vet att klubben jobbar på att lösa in den klausulen. För oss handlar det om att nå ett personligt avtal med Andri. Men jag tror att han gärna vill stanna i Lyngby.

Annons

Alexandersson är lyrisk när han pratar om IFK Norrköping-forwarden och spår en framtida storförsäljning för islänningen.

- Jag sa till honom redan innan han kom hit att: "Du kommer säljas till en större liga inom 18 månader". Jag visste vilken potential han har och jag vill hellre att Lyngby tjänar de pengar (på en försäljning) än att IFK Norrköping gör det, säger Lyngby-tränaren med ett leende.

Låneavtalet sträcker sig till sista juni, 2024. Andri Gudjohnsen kom till IFK Norrköping från Real Madrids akademi förra sommaren.

Publicerad 2023-09-29 kl 18:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto