Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Maanoja borta resten av säsongen - ny målvakt på gång

Tomi Maanoja bröt fotleden i AIK:s träningsmatch mot Assyriska. Jakten på en ny målvakt har redan börjat.

- Benet gick rakt av. Jag har pratat med vår läkare och jag kan inte tänka mig att han spelar mer den här säsongen, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till FotbollDirekt.se.

Det var i AIK:s träningsmatch mot Assyriska på Skytteholm som olyckan var framme för den finske U21-landslagsmannen. I en duell med Assyriskas Aziz Corr-Nyang skadade sig finländaren allvarligt.

- Jag uppfattar situationen som en typisk 50-50 duell. Båda satsar ärligt i närkampen tyvärr slutar det inte väl. Det är självklart oerhört tråkigt för Tomi.

I och med att Nicklas Bergh sedan tidigare är skadad står AIK med endast en hel målvakt, nämligen Daniel Örlund.

- Daniel är en stabil allsvensk målvakt, det känns skönt att ha Daniel hos oss. Vi vet att han absolut är mogen för uppgiften.

Men med tanke på att andremålvakten Bergh inte förväntas vara tillbaka innan sommaren står AIK med endast en målvakt, dessutom finns lagets målvaktstränare Lee Baxter i truppen men enligt Wesström tyder nu det mesta på att AIK inom kort är ute på målvaktsjakt.

- Vi ska analysera det uppkommna läget nogrannt. Men vi har en klar strategi på hur vi ska agera och lösa situationen på bästa sätt. Förhoppningsvis faller bitarna på plats så fort som möjligt.

I samband med Maanojas skada svimmade AIK:s tredjetränare Christer Swärd men efter antal tester visade det sig att det inte var någonting allvarligt med Swärd. Matchen slutade 0-0 och var AIK:s första poängtapp för säsongen.

Publicerad 2009-02-28 kl 17:28