Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Målet mot AIK: "Inget speciellt"

Återigen avgjorde Lasse Nilsson för Elfsborg. Men målet inför nästan 19 000 på Råsunda kändes inget speciellt:
- Det spelar ingen roll om det är på Råsunda eller Amsterdam Arena.

Återigen avgjorde Lasse Nilsson en match för Elfsborg. Inför nästan 19 000 åskådare kunde han redan i den 4:e matchminuten chocka hemmapubliken.

- "Ishi" (Stefan Ishizaki) letade fram en boll. Det var ingen som stötte på den, så jag sköt den i bortre. Inget speciellt egentligen, säger Lasse Nilsson till FotbollDirekt.se.

Men trots jättepubliken - och toppstriden - kände inte Elfsborgs matchhjälte något speciellt för målet. Det var bara ett i mängden för den rutinerade anfallaren.

- Nej, det kändes inget speciellt. Fotboll är fotboll, det spelar ingen roll. Det spelar ingen roll om målet kommer på Amsterdam Arena eller om det kommer på Råsunda mot AIK.

Trots ett stundtals massivt AIK-tryck, både i första och andra halvlek - så kände Nilsson att Elfsborg hela tiden hade kontroll på situationen. Inte ens Teteh Banguras eller Martin Mutumbas jättechanser skakade stjärnan.

- Det kändes ganska tryggt hela tiden. I andra halvlek var vi bättre spelmässigt. Visst vi blir lite tillbakatryckta. Även om vi väljer att falla tillbaka lite så gjorde inte det något för matchen. AIK skapade ju ingenting.

I och med segern hakar Elfsborg på Helsingborg i tabelltoppen. Samtidigt ryckte man ifrån AIK som nu placerar sig sex poäng bakom på en tredjeplats.

- Det är klart att det är jätteskönt. Vårt mål inför säsongen var ju att ta SM-guld och det har vi ju fortfarande chans att göra.

Rasmus Björe

Publicerad 2011-08-01 kl 08:28
Annons
Annons
Annons