Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mållöst - Örgryte och Hammarby kvar i botten

Med både Marcus Allbäck och Alvaro Santos tillbaka i startelvan hoppades Örgryte på en offensiv målfest och tre nya poäng mot Hammarby. Men det blev ingen Öis-repris på förra veckans 1-0-vinst på Söderstadion. Bottenmötet blev mållöst.

Örgryte hade chansen att få viss kontakt med lagen ovanför i bottenzonen. Men då hade det krävts ännu en trepoängare för laget som parkerat på jumboplatsen. Men Hammarby, som insett vilket läge man är i, kände sig nöjda med en poäng och fick den också.

-Direkt efteråt kändes det som en besvikelse eftersom vi hade de två solklart bästa målchanserna. Min och Alvaros, säger Marcus Allbäck som trots hyfsat spel men inga målchanser fick se sitt lag ta in en poäng på bottenkollegorna Gais och Djurgården.

TT: Känner ni att ni är på gång nu? -Jodå. Plötsligt har vi fått fyra, fem poäng de senaste matcherna, så självklart. Det tog ju ett tag innan vi fick ihop bara tre totalt.

Allbäck och Alvaro startade i Örgrytes anfall för första gången sedan den tredje omgången. Men trots nykomlingens stjärnanfall blev det inga mål. De två målchanserna Allbäck pratade om borde gett tre poäng till göteborgarna.

Hetaste chansen fick Alvaro Santos efter en timmes spel när han i friläget med Rami Shaaban brände skottet utanför målvaktens högra stolpe. Bara minuten efteråt hade Hammarby sitt läge att sno hem full pott från matchen. Men det skulle bli mållöst då Bengt Andersson räddade Freddy Söderbergs skott med en enhandsparad. Bengt Andersson gjorde även en fin benparad i matchinledningen när Sebastian Castro-Tello utmanade Öis-målvakten.

Allbäcks bästa chans kom i den första halvleken.
-Jag hade ett läge på nick och försökte styra den i bortre, men bollen gick utanför stolpen.

Bajen bytte in nyförvärvet Rafael Leandro på topp och han fick också sin chans, men skottet höll sig likt alla andra försök i matchen utanför målburen. Delad pott och gladast var nog Hammarby som höll kvar Öis på samma poängskillnad. Men ändå, Öis tog ett litet kliv närmare konkurrenterna i botten.

-Vi tar ändå in en pinne på Gais och Dif, säger Allbäck.

TT

Publicerad 2009-07-27 kl 23:03
Annons
Annons
Annons