Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Malmö FF nobbade miljonbud på Roland Nilsson

Allsvenskan

En miljon i ersättning från FCK om Roland Nilsson bryter sitt kontrakt. MFF förkastade det budet – och nu kommer Nilsson flytta över sundet först efter säsongen.

Idag gick Malmö FF ut med en pressrelease där man meddelade att Roland Nilsson lämnar klubben efter säsongen, när hans kontrakt löper ut. Pressmeddelandet verkade överflödigt i tider när många snarare ställt sig frågan om Nilsson blir kvar hela kontraktstiden.

Här är nu spelet bakom kulisserna: FC Köpenhamn har sedan tidigare kontaktat Malmö FF och förhandlat med de svenska regerande mästarna om att lösa Nilsson från hans kontrakt. FCK ska ha erbjudit MFF en miljon kronor för att få Nilsson från och med juli – men Malmö-klubben sa blankt nej.

Efter att MFF nobbat FCK-budet ska man ha bestämt sig för att klargöra sin ställning i frågan, genom att bekräfta att Nilsson lämnar efter säsongen - men därmed också sätta press på sin tränare och få honom att stanna över 2011. Nilsson ville tidigare under onsdagen inte kommentera huruvida han verkligen blir kvar säsongen ut, efter att Malmö FF gick ut med sitt pressmeddelande.

ANNONS

- Allt jag säger är att jag har ett kontrakt med Malmö över 2011 och min framtid efter det har jag inga kommentarer kring, sa han till fotbollskanalen.se.

Enligt uppgifter ska dock Nilsson redan ha gjort klart ett kontrakt med FC Köpenhamn, som gör honom till deras tränare så fort kontraktet med Malmö FF har löpt ut. Sportchefen i FC Köpenhamn utesluter inte heller att utse en efterträdare till Ståle Solbakken, som tillträder efter att säsongen i Danmark redan börjat.

- Allt är möjligt. Vårt mål är att utse en efterträdare i vår. Framtill att vi utser honom kommer vi inte kommentera namn eller tajming, säger han till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2011-03-31 kl 01:26
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto