Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
41v

Malmö FF-spelare häktad för våldtäkt mot barn

Foto: Bildbyrån.

Den spelare i Malmö FF som varit misstänkt för våldtäkt mot barn häktas på sannolika skäl.
Det rapporterar Aftonbladet.

En spelare i Malmö FF häktas för våldtäkt mot barn, rapporterar Aftonbladet. Spelaren har suttit anhållen sedan i onsdags misstänkt för fem fall av våldtäkter – och på fredagen beslutade tingsrätten att mannen ska häktas.

- Brottsrubriceringen är våldtäkt mot barn. Jag anser att även om man beaktar det förra fallet som ett sexuellt utnyttjande så är det här våldtäkt mot barn, sa Ola Lavie, åklagare, till Aftonblabet, tidigare under fredagen, då spelaren begärdes häktad.

Enligt Aftonbladet ska våldtäkterna ha ägt rum mellan den 1 mars 2016 och 10 juli 2017. Sedan tidigare är mannen även misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn. Vad gäller den brottsrubriceringen ändrades den från våldtäkt av barn i början av oktober och spelaren försattes då också på fri fot.

Men så sent som i onsdags rapporterade Sydsvenskan om att spelaren på nytt anhållits misstänkt för fem fall av våldtäkt mot barn – och på fredagen beslutades alltså att mannen skulle häktas på sannolika skäl.

Han förnekar att han har haft något sexuellt umgänge med målsägande. Han bestrider under alla förhållanden häktningen och några restriktioner, säger hans advokat Jan-Anders Hybelius under förhandlingen, enligt Aftonbladet.

Spelaren får sitta häktad som längst under en period på 14 dagar. Därefter måste åklagaren begära antingen att häktningstiden förlängts eller väcka åtal.

Publicerad 2018-02-02 kl 15:03
Annons
Annons
Annons