Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF startar eget damlag i division 4 - medlemmarna nobbar fusion med LB07

Det blir ett damlag i Malmö FF, men medlemmarna valde att inte gå på styrelsens förslag att ta över LB07. Istället ska MFF starta ett eget lag från grunden.

På dagens extrainsatta årsmöte skulle Malmö FF:s medlemmar rösta om föreningen dels ska starta ett damlag, och om det i så fall skulle bli sammanslagning med LB07. Det var det överlägset mest välbesökta årsmötet i MFF:s historia, med med 970 på plats och ytterligare 435 fullmakter. 

- Kvällens möte handlar mycket om vår vision, vilken förening vi vill vara i framtiden, sa ordförande Anders Pålsson.

- Det handlar också om mod. Modet att göra en förändring av vår verksamhet. Att utveckla och göra Malmö FF ännu bättre.

Över 50 procent av de röstberättigade gav ett helt överlägset ”Ja” till att ha ett damlag i föreningen. Efter det blev det en till omröstning, kring om det skulle bli en sammanslagning med LB07 vars damlag spelar i näst högsta divisionen 2020. 

ANNONS

Där krävdes större majoritet, två tredjedelars röster, vilket det inte blev. Det blev ett överlägset "Nej". Därmed spricker alla planer kring en sammanslagning mellan MFF och LB07. Flera supportergrupperingar var emot förslaget att ta över en klubb som redan är högt upp i seriesystemet. 

Istället går MFF på förslaget som lagts fram av några medlemmar, nämligen att starta ett eget damlag i division 4. Medlemmar la fram liknande förslag både 2012 och 2016, men det blev då nerröstade.

MFF:s VD Niclas Carlnén har tidigare sagt till Fotbollskanalen att de hoppas kunna vara i spel med ett damlag i division 4 under 2020. De ska nu hitta andra sätt att bredda ungdomsverksamheten, och leta andra klubbar dit de kan låna ut talanger. 

LB07 har ett extrainsatt årsmöte i morgon, som förmodligen ställs in.

ANNONS
Publicerad 2019-11-26 kl 20:57
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto