Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Malmö FF svaga på fasta situationer - men byter inte taktik

Allsvenskan

MALMÖ. En av Sveriges bästa ifjol, men minusstatistik i år. Malmö FF hoppas idag mo AFC Eskilstuna på trendbrott kring de fasta situationerna. 
- Jag tycker vi har bra huvudspelare och det är bara en tidsfråga innan vi sätter dit den, säger Olof Persson.

Foto: Bildbyrån.

Förra året var Olof Perssons första år som huvudansvarig för fasta situationer i Malmö FF. I allsvenskan hade laget en plusstatistik på drygt tio mål genom hörnor och frisparkar, och var i den statistiken i topp av allsvenskan.

Ett halvår in på 2017 ger en ny trend. Räknar man in hela försäsongen, 21 matcher, ligger MFF på minus ett mål efter att ha haft problem med defensiva hörnor under försäsongen. I de tolv allsvenska matcherna är det plus minus noll.

Oroväckande med tanke på hur viktiga målen kan vara i det kommande kvalet till Champions League.

- Man vill inte göra för stor grej utav det, men ändå är det något som sätter standard. Man kan få mål, men man kan också få mål i nacken som är rätt irriterande, där vi inte tar ansvaret fullt ut, säger Persson.

ANNONS

- Jag är säker på, efter att ha ventilerat det med killarna och vi har högt i tak, så tror vi på den här organisationen. Vi ska bara vara lite tuffare och såklart vara effektiva när väl chanserna dyker upp.

En delanledning till försämringen kan vara att spelarmaterialet inte är lika väl anpassat. Magnus Wolff Eikrem har oftare hamnat på bänken, Vidar Örn Kjartansson (fem mål på fasta situationer 2016) och Kari Arnason är sålda, och Rasmus Bengtsson (två mål 2016) har varit skadad.

- De var väldigt viktiga. Det får man rätta sig efter, men jag tycker vi är på väg. Vi var nära senast (mot NK Lokomotiva).

- Jag tycker vi har bra huvudspelare och det är bara en tidsfråga innan vi sätter dit den.

I träningsmatchen mot NK Lokomotiva hade MFF fyra-fem bra chanser efter hörnor, och enligt WhoScored är det inget allsvenskt lag som kommer till avslut lika ofta på fasta situationer som Malmö FF (61 gånger i allsvenskan). Det har varit några tappade markeringar och svag effektivitet som varit de stora problemen. 
ANNONS

Malmö FF har också tränat på fasta situationer två dagar i rad. På torsdagens öppna träning var det Yoshimar Yotún och Anders Christiansen som slog hörnor mot Behrang Safari, Lasse Nielsen, och Alexander Jeremejeff. Då med inåtskruvade hörnor, vilket MFF primärt har använt sig av 2017.

Malmö FF och AFC Eskilstuna möts idag lördag klockan 16.00. Matchen sänds på C More och C More Sport.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-01 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto