Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Malmö FF:s monstersiffror: 701 miljoner kronor i eget kapital

Allsvenskan

Malmö FF gjorde ett starkt ekonomiskt år.
Föreningen omsatte 589 miljoner kronor och det egna kapitalet uppgår nu till 701 miljoner kronor.

2:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du en intervju med Henrik Rydström efter matchen mot Vålerenga.

Malmö FF har störst ekonomi i hela allsvenskan. Det vittnar inte minst den senaste årsredovisningen som släpptes i dag, fredag.

År 2022 gjorde MFF en rekordomsättning på 589 miljoner kronor (22 miljoner mer än i fjol) och det mycket på grund av spelarförsäljningar i form av bland andra Anel Ahmedhodzic, Amin Sarr och Veljko Birmancevic

- Den främsta anledningen till ökningen var resultatet av spelarförsäljningar som uppgick till 96 miljoner kronor, en ökning med 80 miljoner kronor jämfört med 2021, säger Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson i ett uttalande.

De likvida medlen uppgår till 392 miljoner kronor.

Annons

Föreningen gjorde ett plusresultat på 82 miljoner kronor. Därtill har klubben nu nått sitt högsta egna kapital någonsin, 701 miljoner kronor.

Samtidigt som MFF gjorde en rekordomsättning ökade rörelsekostnaderna från 411 miljoner kronor till 507 miljoner kronor. Dessutom sjönk Uefa-ersättningarna till 194 miljoner kronor, en skillnad på 104 miljoner kronor från föregående då MFF spelade i Champions League. 2022 var MFF i Europa League.

Men samtidigt som ekonomin är stabil ser ordförande Pålsson att 2023 kan bli tyngre.

- Det kommande året kan bli en ekonomisk utmaning. Utan spel i Europa eller större spelarförsäljningar riskerar det ekonomiska utfallet för 2023 att bli ett betydande underskott. Dessbättre har Malmö FF ekonomiskt handlingsutrymme att balansera enskilda års underskott. Det egna kapitalet och den goda likviditeten medför att utrymme finns att fortsätta den sportsliga satsningen och att göra investeringar i verksamheten, säger han.

Annons
Publicerad 2023-02-17 kl 15:26

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto