Målsumpade HIF vann: Kunde ha gjort sex, sju eller åtta mål

Topplaget Helsingborg har förtvivlat svårt att "döda" matcher. Trots överlägsenhet i spel och målchanser blev det "bara" 3-1 (0-0) mot särklassiga jumbolaget Örgryte.
-Vi spelade fantastiskt bra i dag - vi kunde ha gjort sex, sju eller åtta mål, säger Helsingborgs Marcus Lantz.

Lantz hade stor del i segern. Dels gjorde han det oerhört viktiga 1-0-målet i 52:a minuten, dels passade han till Mattias Unkuris 3-1 på tilläggstid.

-Ett mål och en assist från mig. Det händer inte varje dag och vi får gå långt, långt tillbaka för att hitta något liknande, säger Lantz.

Det var långt ifrån några överdrifter från Lantz sida.

Helsingborg spelade ett mycket bra passningsspel och skapade målchanser i massor, totalt tio mycket klara målchanser. En titt i statistiken ger också besked om Helsingborgs övertag: 21-9 i avslut - 9-5 i avslut på mål.

-Det sägs ju att man ska göra mål på vart fjärde - så segern var väl i underkant, säger Helsingborgs tränare Bosse Nilsson.

Inte ens Henrik Larsson var kall i avgörande lägen. Henke brände tre klara målchanser.

Nilsson har kritiserats för att vara en dålig matchcoach - i går bevisade han motsatsen. Nilssons två inhoppare - Erik Sundin och Mattias Unkuri - gjorde mål, 2-0 (Sundin) och 3-1 (Unkuri).

-Det kändes skönt att få 1-0 och ännu skönare när Erik gjorde 2-0, säger Bosse Nilsson.

3-1 är klara siffror och Örgryte skapade inte mycket men med lite, lite tur hade laget kunnat få en poäng med sig.

David Leinar hade ett jätteläge i första halvlek, Magnus Källander hade ett fint skott vid ställningen 1-0 till Helsingborg.

-0-0 i paus var helt OK. Det får vi vara nöjda med även om vi hade ett jätteläge att göra 1-0. I det läge vi befinner oss hade vi behövt göra mål, säger Örgrytetränaren Janne Carlsson.

Carlsson var mindre nöjd med lagets agerande vid Helsingborgs ledningsmål.

-Jag blir irriterad. Vi bjöd på 1-0 - Pavels (Zavadil) inspel till Helsingborgs Marcus
Lantz är sådant man inte får göra, säger Carlsson.

Örgryte är ännu efter elva matcher utan seger. Laget har en poäng och den hemska målskillnaden 5-23.

-Den här förlusten är inget att säga om. Vi förlorar mot det mest passningsskickliga lag vid mött i årets allsvenska. Deras passningsspel är något att bli avundsjuk på, säger Carlsson.