Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Målvakten förlänger med Blåvitt: "Trivs på jobbet"

Foto: Bildbyrån.

GÖTEBORG. Tydlig andremålvakt.
Ändå väljer Erik Dahlin, 28, att förlänga med IFK Göteborg.
- Det är självklart att man vill spela, men hälsan går väl före kanske, säger han.

I november 2015 återvände Erik Dahlin till IFK Göteborg efter äventyr i Sogndal, Trollhättan och Oddevold. Sedan dess har han agerat andremålvakt bakom John Alvbåge och sedermera Pontus Dahlberg.

Nu meddelar klubben att 28-åringen har förlängt sitt kontrakt med två år.

- Det känns väldigt bra! Allt runtomkring, för mig och min familj, fungerar väldigt bra. Jag trivs på jobbet, säger han.

Hur ser du på rollen som andremålvakt?
- Det är en roll man får finna sig i. Som målvakt finns det bara en position att konkurrera om och man byter inte gärna målvakt sådär, som med mittfältare eller anfallare. Att vara målvakt är en väldigt utsatt roll, men samtidigt en väldigt rolig. Nackdelen är när man hamnar på bänken, då sitter man där. Men det är bara att kriga på. Sedan har Pontus varit grym i år. Det är mer än rätt att han står.

Dahlin säger sig inte ha varit sugen på att lämna bänken i IFK för en startplats någon annanstans, kanske på en lägre nivå. Inte som läget är just nu.

- Vi har precis fått barn (en dotter i lördags) och jag trivs väldigt bra, mår väldigt bra. Sedan är det självklart att man alltid vill spela, men hälsan går väl före kanske...

Han tillägger:

- Hade det varit för fem, sex år sedan kan jag lova att jag hade tänkt annorlunda.

Tror du att du kan lyckas kriga dig till en startplats under 2018 eller 2019?
- Absolut! Jag kanske låter för positiv i det jag säger, folk kanske tror att jag är nöjd med att sitta på bänken. Så är det inte. Snarare tvärtom. Men jag kanske tar det på ett annat sätt nu. Fotboll är bara fotboll. En lek. Utanför finns det riktiga livet.

Senast Dahlin spelade allsvensk fotboll var mot IFK Norrköping i fjolårets allra sista omgång. På söndag är det dags igen. Mot Östersund då Pontus Dahlberg är avstängd.

- Det ska bli fruktansvärt roligt! Det har varit en händelserik vecka (barn och nytt kontrakt). Jag hoppas att det slutar med tre poäng.

Publicerad 2017-10-19 kl 16:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons