Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mångmiljonvinst för Djurgården - efter spelarförsäljningar för 56 miljoner

Allsvenskan

Djurgården gjorde en vinst på 18,7 miljoner kronor under 2018.
Detta mycket tack vare försäljningarna av Magnus Eriksson, Felix Beijmo och Tino Kadewere - som inbringade 56 miljoner kronor.

Foto: Bildbyrån

Djurgården släppte under tisdagen sin årsredovisning för 2018. Precis som förra året räddar spelarförsäljningar föreningens resultat. 2017 sålde man Michael Olunga och fick in 34,7 miljoner kronor i intäkter, vilket gav en vinst på 68 000 kronor.

Jämfört med 2017 tappade Djurgården 3934 åskådare i snitt per match, vilket gjorde att publikintäkterna minskade med 4,1 miljoner kronor till 2018.

"Utöver de sportsliga resultaten för våra representationslag så är publikutvecklingen för herrlaget en besvikelse. Efter att han nått bästa publiksiffran i modern tid under 2017 med ett snitt på 16 241 besökare så föll vi nu tillbaka till 12 307 i snitt. Publiktappet är inte bara en ekonomisk fråga då biljettintäkterna är vår största intäktskälla utan det påverkar också stämningen på arenan och stödet till laget. Vi har tillsatt ytterligare resurser för att se över och jobba fram en både kort- och långsiktig publikstrategi som vi presenterade på medlemsmötet den 13 februari", skriver ordföranden Lars-Erik Sjöberg i årsredovisningen.

ANNONS

Trots tappade miljoner i publikintäkter så gör Djurgården en stor vinst för 2018. Klubbens resultat landade på 18,7 miljoner kronor i vinst. Den absolut största anledningen till resultatet är alltså spelarförsäljningar. Klubben sålde Magnus Eriksson, Felix Beijmo och Tino Kadewere och trion inbringade 56,5 miljoner kronor i intäkter.

Djurgården stärkte också sitt egna kapital från 53,5 miljoner kronor till 72,1 miljoner kronor.

Publicerad 2019-03-05 kl 17:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto