Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mardrömsbeskedet: Anfallskuggen missar Skånederbyt - och förmodligen även ödesmatchen mot Blåvitt

Allsvenskan

Rasmus Jönsson skadade sig under uppvärmningen mot Häcken den 19 oktober.
Nu missar han Skånederbyt och förmodligen även ödesmatchen mot Göteborg upper Helsingborgs Dagblad.
- Jag kämpar för att komma tillbaka så snabbt som möjligt, säger Jönsson till HD.

Foto: Bildbyrån.

Rasmus Jönsson har varit en viktig spelare för Helsingborg under årets allsvenska, då Hif arbetat febrilt för att säkra det allsvenska kontraktet 2021.

Jönsson var fram till omgång 23 den enda Helsingborgs-spelaren som gjort framträdanden i samtliga av lagets matcher. Men under uppvärmningen mot Häcken i den 24:e omgången tvingades Jönsson kliva av med en muskelbristning i baksidan av låret.

29-åringen har sedan dess missat Helsingborgs matcher mot Häcken och Örebro - och nu står det klart att han missar ytterligare matcher på grund av skadan. HD rapporterar under torsdagen att Jönsson kommer att missa Skånederbyt mot Malmö den 2 november, och att det även är högst osäkert i fall han kan medverka i ödesmatchen mot IFK Göteborg den 8 november.

ANNONS

- Jag kämpar för att komma tillbaka så snabbt som möjligt. Jag vet att jag inte har hur mycket tid som helst på mig, säger Rasmus Jönsson till HD.

Jönsson är inte bara missnöjd med att han missar lagets viktiga matcher i allsvenskans slutskede, utan även för att skadan kommer i det läget som den gör - då han äntligen hittat formen och spelat på den nivån han vill spela på.  

 - Tidigare under säsongen var det lite upp och ner för min del, men i de senaste matcherna spelade jag på den nivån där jag vill vara. Dessutom fick jag en roll där jag kunde få ut mycket av mitt spel, och bidrog med lite andra grejer än vad jag brukar. Det fungerade bra när jag tog ett steg ner i planen, jag blev mer delaktig, säger Jönsson till HD.

Publicerad 2020-10-26 kl 17:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto