Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Märkliga avslutet för succétränaren - dumpas av BP

Allsvenskan

Sirius har försökt ta Christer Mattiasson från BP.
Men i dagarna gav han besked om att han bestämt sig för att stanna.
Nu har allt slutat i att succétränaren dumpas av sin klubb istället, erfar Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Ola Andersson och Crister Mattiasson.

Fotbollskanalen kunde tidigare under vintern berätta att IK Sirius vill ersätta Daniel Bäckström med Brommapojkarnas succétränare Christer Mattiasson, som har fört Stockholmsklubben från ettan norra till allsvenskan på två säsonger.

Den senaste tiden har Sirius förhandlat med Mattiasson och BP för att få över tränaren, men i dagarna meddelade han i en intervju med fotbolldirekt.se att han fattat beslut om att stanna på Grimsta IP.

Men nu har de många turerna slutat i en oväntad vändning. Aftonbladet skrev under tisdagen att Mattiasson ser ut att lämna BP trots allt, och Fotbollskanalen erfar att BP har fattat beslut om att dumpa Mattiasson, som därmed tvingas lämna sitt uppdrag. Beskedet ska ha getts under tisdagskvällen, något som även Expressen har rapporterat om.

ANNONS

Källor till Fotbollskanalen gör gällande att det har varit stökigt i BP senaste tiden, bland annat ska just Mattiasson och klubbledningen hamnat i "konflikt" med varandra. En bakgrund som nu alltså mynnar ut i att BP-tränaren lämnar.

BP:s klubbdirektör Peter Kleve har bekräftat för Aftonbladet att tidigare landslagsstjärnan Olof Mellberg är en av tre kandidater som ersättare för Mattiasson, som kanske hamnar i Sirius till slut ändå.

Fotbollskanalen har sökt Christer Mattiasson och representanter för BP utan framgång.

Publicerad 2022-11-29 kl 22:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto