Matchfakta: Gais och Sundsvall vann

Hammarby vände och vann mot Gefle med 2-1 trots att man fick José Monteiro frilägesutvisad i första halvlek. Gais vann klart över Örebro med 3-0 och Sundsvall besgrade Halmstad med 2-1 efter två mål av Tobias Eriksson.

I slutet på första halvlek kom Gefles Johan Oremo fri och drogs ner av Hammarbys mittback José Monteiro. Frilägesutvisning på Monteiro och straff för gästerna som Mathias Woxlin förvaltade bakom Rami Shaaban.
Matchen var mycket underhållande i andra halvlek med chanser och öppet spel åt båda håll. Hemmalagets Charlie Davies hade flera fina chanser och lyckades till sist sätta dit bollen med tio minuter kvar. I slutet hade målskytten Davies ytterligare två chanser att ge Hammarby ledningen, men 1-1 såg ut att bestå. Då slog inhopparen Claudio Dadomo till i slutsekunderna och frälste hemmapubliken på Söderstadion.

Hammarby - Gefle 2-1 (0-1)

Målen: 0-1 (41) Mathias Woxlin, 1-1 (80) Charlie Davies, 2-1 (93) Claudio Dadomo
Varningar: HIF: Petter Andersson, GIF: Mathias Woxlin, Yussif Chibsah
Utvisningar: HIF: (40) José Monteiro
Domare: Håkan Jonasson
Publik: 11 203

Gais körde över Örebro på hemmaplan. Wanderson gjorde 1-0 efter 19 minuter. I den första halvleken krockade sedan målvakten Peter Westman med mittbacken Magnus Wikström. Den senare fick utgå direkt för att sys. Westman spelade vidare, men tvingades kliva av efter att Gais gjort 2-0 i slutet på den andra halvleken.
Daniel Morais Reis både gjorde 2-0 och sedan 3-0 för Gais.

Gais - Örebro SK 3-0 (2-0)
Målen: 1-0 (19) Wanderson, 2-0 (45) Daniel Morais Reis, 3-0 (47) Daniel Morais Reis
Varningar, Gais: Bobbie Friberg da Cruz. ÖSK: Nordin Gerzic, Magnus Kihlberg
Domare: Michael Lerjéus
Publik: 3698

Sundsvall hemmaslog Halmstad, en viktig seger för Sundsvall som därmed tar ett kliv uppåt och lämnar den absoluta botten. Tobias Eriksson stod för det matchavgörande målet som gav 2-1 med kvarten kvar att spela. Då hade Anselmo kvitterat Sundsvalls 1-0-ledning i början på den andra halvleken.

GIF Sundsvall-Halmstads BK 2-1 (1-0)

Målen: 1-0 (19) Tobias Eriksson, 1-1 (53) Anselmo, 2-1 (74) Tobias Eriksson
Varningar, GIF: Hannes Sigurdsson, Erkan Saglik. HBK: Martin Fribrock, Tomas Zvirgzdauskas
Domare: Stefan Johannesson
Publik: 4 519
Publicerad 2008-05-12 kl 22:50