Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Medaljörer gör tummen upp för Royal League

Royal League är på väg att återuppstå. För några år sedan gick turneringen - hårt kritiserad - i graven. Nu är den efterlängtad och får tummen upp från allsvenska medaljlagen.

- Det känns mycket lockande. Vi är i grunden positiva. Det är bra med förnyelse, det gamla upplägget hade inte känts bra, säger Malmö FF:s vd Pelle Svensson till FotbollDirekt.se.
- Bra väder och bra planer. Det är viktigt med så bra matcher som möjligt under försäsongen. Det blir en suverän uppladdning, fortsätter Helsingborgs tränare Conny Karlsson och får snabbt medhåll i från Örebros sportchef Lennart Sjögren:
- Det här går inte att säga nej till. Att få möta Skandinaviens bästa klubbar är perfekt motivation för spelarna under vintern.

Skandinavien ser ut att vara på väg att få tillbaka klubbmästerskapet Royal League.
Ingenting är ännu klart men svensk elitfotboll, SEF, ser inte ut att vara långt i från att kunna ge klartecken för en nysatsning.

Men det blir en modifierad turnering där inte mycket är sig likt från hur det såg ut innan nedläggningen 2007.
- Det hade ingen velat ha. Det finns ingen som vill spela tävlingsmatcher mitt i vintern här hemma, anser Conny Karlsson.

MFF:s Pelle Svensson fyller i:
- Man ska inte förnya bara för att förnya men, nej, det gamla upplägget hade inte känts bra.

Nu bjuds de fyra bästa lagen från Sverige, Danmark och Norge in, det är sig likt från förra vändan. Men sedan finns flera nya grepp där ett handlar om att spela under en begränsad tidsperiod, januari och februari - och inte som tidigare under i stort sett hela försäsongen.

Ett annat grepp är att förlägga matcherna utomlands till ett land med varmt klimat och sist men inte minst bjuda in fyra klubbar från utanför Skandinavien.
- Att spela i ett bättre klimat är ett perfekt grepp, resonerar Helsingborgs Karlsson.
- Det är viktigt att få spela matcher mot topplagen i Danmark och Norge för att utveckla svensk fotboll ytterligare och att få göra det under så bra omständigheter som möjligt.

Örebros Lennart Sjögren:
- Matcher utomlands är ett viktigt argument. Det går inte att säga nej till bra matcher.
- Nej, det gör det inte, håller Pelle Svensson med. Och när det diskuteras att bjuda in fyra lag från utanför Skandinavien av hög internationell klass så blir det riktigt intressant.

Publicerad 2010-11-02 kl 13:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons