POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF-basen håller på HIF: ”Måste vara helt okej”

INFÖR CHAMPIONS LEAGUE Ärkerivaler. Malmö FF och Helsingborg . men i kvällens Champions League-kval håller MFF-basen på HIF.
- Det måste vara helt okej en dag som denna. Att HIF lyckas är ändå bäst för svensk fotboll och oss alla, säger sportchefen Per Ågren.

Helsingborg mot Celtic i kväll i vad som ser ut som den största chansen på många, många år för ett svenskt klubblag att nå Champions Leagues gruppspel.
Malmö FF:s sportchef Per Ågren håller med.
I fjol var han med om att slå ut Glasgow Rangers och tidigare i somras tog MFF poäng av Celtic i en träningsmatch borta i Skottland.

- Jag tror verkligen att HIF kan lyckas och jag hoppas att de gör det. Det borde vara okej en dag som denna. Att HIF lyckas är ändå bäst för svensk fotboll och oss alla, säger sportchefen Per Ågren sympatiskt till FotbollDirekt.se.

- Det är länge sedan Celtic värvat riktigt stort så det känns som att det svåra här blir att klara bortamatchen. Visst är det fortfarande ett bra lag men jag har svårt att se att HIF kunde ha fått ett bättre motstånd av vad som fanns att få, fortsätter han.

- Känslan är att HIF kan vinna med ett par mål om man gör en riktigt bra match. Hur bra Celtic är? Säkert topp-3 i allsvenskan men ingen garanterad SM-guldvinnare, svarar Ågren på frågan hur Celtic skulle klara sig en säsong i den allsvenska fotbollen.

Och när han på ett mer ingående vis ombeds ge bilden av hur Celtic ser ut 2012 så låter det ändå som att det inte är så långt till glansdagarna och den senaste storhetsperioden under Henke Larssons tid i klubben.

- Men det är mest farten, tempot och tuffheten man slås av. Jag säger inte att det blir lätt och drömlottning tycker jag man ska akta sig för att kalla det här. Men jag tycker ju ändå att HIF har lika bra chans att slå ut Celtic som vi gjorde med Rangers i fjol.

Publicerad 2012-08-21 kl 12:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå