Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF har inte permanent "ersatt" Rosenberg: "En annan nivå - trots att ekonomin inte springer i väg"

Allsvenskan

Sedan Markus Rosenberg slutade har inlånade anfallare varit MFF:s bästa målgörare.
Att hitta en permanent ersättare på den nivån är inte helt enkelt.
- Det får du kanske bara om det finns ett band till klubben, säger sportchef Andreas Georgson.

Foto: Bildbyrån

Antonio Colak lämnade Malmö FF vid årsskiftet och det står nu klart att anfallaren inte kommer återvända. MFF har förhandlat med anfallarens klubb, PAOK, under en längre tid, men de har inte kommit överens om en lösning.

- Det blev en helhet, ett helt paket där vi ska hitta i så fall en ekonomi som är för klubbens bästa, både på kort och på lång sikt. Det är klart att detta var en spelare som kom från en väldigt hög nivå och också då med ett väldigt högt värde. Då får vi se, tycker vi att vi klarar av att ta det som krävs och den här gången gjorde vi inte det. Då får man gå vidare i livet, sådan är fotbollen, säger sportchef Andreas Georgson till Fotbollskanalen.

ANNONS

 

"Han gjorde ett jävligt starkt avtryck"

 

Hur nära det faktiskt var en överenskommelse kan han inte riktigt avgöra, men både ett köp såväl som ytterligare ett lån hade kunnat vara aktuellt, menar Georgson. Men faktum är i slutändan att parterna inte kom överens.

- Vi vill ju såklart också säga hej då och tacka så mycket för den tiden han hade med oss. Även om den var kort så gjorde han jäkligt starkt avtryck, både som person, ledare och spelare. Det är också därför vi har haft en förhoppning om att det kanske går att hitta en lösning men till slut var det inte möjligt och det får man respektera, säger han.

Nu pågår ett arbete där klubbledningen undersöker om ersättaren redan finns internt, i form av en spelare från akademin, eller en truppspelare som är redo för mer speltid, eller om det finns skäl att plocka in spets utifrån, vilket man gjort under de två föregående säsongerna.

ANNONS

 

"Då har du en lite annan nivå - trots att ekonomin inte behöver springa i väg"

 

Sedan Markus Rosenberg avslutade karriären efter säsongen 2019 har Malmö FF:s bästa målgörare varit en inlånad anfallare, i form av Isaac Kiese Thelin 2020 och Colak 2021. En permanent "ersättare" till Rosenberg har klubben inte hittat - och det är kanske inte helt enkelt.

- Har du en hemvändare som har hunger och energi kvar, så är det klart att du har en lite annan nivå, trots att ekonomin inte behöver springa i väg. En sådan spelare som Mackan, på den nivån av hans karriär, det får du kanske bara om det finns ett visst band till klubben och det kan vi inte räkna med, att det alltid kommer hemvändare i den åldern, med den hungern och med den kvalitén. Sedan tror jag att med väldigt bra scouting så är det klart vi kan hitta kvalité som är bättre än vad värdet just för stunden är, att hitta oupptäckt potential. Så jag skulle inte säga att det är omöjligt, men det är svårt, menar Georgson.

ANNONS

Men anfallspositionen är kanske den svårast positionen att hitta just den typen av scoutingfynd, då gjorda poäng är mer konkret än utvecklade egenskaper hos till exempel en försvarare.

- I andra positioner är det kanske mer så att du kan gå lite under radarn för att det är inte så utmärkande att du har börjat ta kliv i din nivå men som forward så, om du börjar göra mål en säsong så reagerar hela omvärlden. Så det kanske är den positionen som är svårast att göra kanonfynd, avslutar Georgson.

Publicerad 2022-02-09 kl 16:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto