Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-hjälten Diawara fick trappa döpt efter sig - utanför Tele2 Arena: "Fantastiskt - ett lätt hån"

Allsvenskan

MALMÖ. Ismael Diawara var den stora hjälten när Malmö FF vann svenska cupen-finalen mot Hammarby.
Nu har en trappa utanför finalarenan döpts efter honom på Google Maps.
- Det är en otroligt rolig grej, säger MFF-målvakten.  

Foto: Bildbyrån

En Malmö FF-supporter på Twitter valde att ta segern i svenska cupen ett steg längre. Ismael Diawara var som bekant avgörande i straffläggningen mot Hammarby, och supporterns förslag att namnge en trappa efter målvakten har godkänts av Google.  

I dess karta kan man nu hitta “Ismael Diawaras trappa” - vid Tele2 Arena som Hammarby och Djurgården delar. Trappan är belägen ett stenkast utanför just Hammarbys klacksektion. 

- Det är en otroligt rolig grej. Otroligt engagemang av supportrarna att göra en sådan sak och finalen som spelades där är ett jättestort minne för mig, något som jag kommer minnas för livet. En sådan här rolig grej gör också att det inte blir mindre kul, det är fantastiskt, säger Ismael Diawara. 

ANNONS

Han är tvekar dock på om namnet kommer stå kvar länge.  

- Jag tror att det kommer att bekämpas, fort (skratt). För det är på fiendeland om man säger så. Men jag tycker bara att hela grejen är otroligt rolig, fantastiskt kul faktiskt.  

Vad säger du om att den är utanför Hammarbyklackens kortsida?  
- Ja, man får väl se det som ett litet lätt hån också mot dem. Nej, det är mest som ett minne för den fantastiska dagen alla vi i MFF-familjen hade tillsammans. 

Den 27-årige målvakten spelade i fyra matcher i Champions Leagues gruppspel och playoff förra året när Johan Dahlin blev skadad. Diawara håller ändå cupfinalvinsten högre.  

- Jag tror att i och med matchens betydelse, en titel, så rankar jag den högst. Det känns också rent generellt som att det betyder mer för fler MFF:are. Därför rankar jag cupen högst, och så var Champions League en fet upplevelse. En sådan grej som jag för något år sedan bara kunde tänka mig att se på tv - så var man där på Stamford Bridge och i Turin. Skitkul det också, säger Diawara. 

ANNONS

Han har spelat 13 matcher för MFF sedan flytten från Degerfors förra sommaren.  

Publicerad 2022-08-13 kl 14:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto