Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF hotas av spelarflykt - stjärnorna saknar kontrakt i november

Europeiska fotbollsscouter hotar att brandskatta MFF efter guldracet. Nu jobbar klubben febrilt för att säkra sina största stjärnor.

Malmö FF riskerar att förlora sin stjärnor efter succésäsongen. Hela laget har hårdbevakats noggrant av agenter och scouter från europeiska länder.

- Alla våra spelare är kartlagda av europeiska scouter från stora klubbar. Så blir det om man exponerar sig genom att ligga i toppen, säger Pelle Svensson VD i Malmö FF.

Mitt under guldkampen kämpar ledningen med att behålla laget inför allsvenskan och Europaspel 2011.

- Vi har ett hyfsat kontraktsläge. Tre spelare, Joseph Elanga, Yago Fernandez och Jeffrey Aybunn kontrakt går ut i år. Men om det skulle komma stora internationella klubbar är det svårt, säger Pelle Svensson.

Han arbetar nu med att rädda stommen i laget och göra Malmö FF bättre inför nästa år. Vinner man SM-guld väntar ett Champions League kval, och MFF vill inte göra en AIK.

- Vi har satt oss ner och börjat prata med de som inte har kontrakt. Det ser bra ut men vi får se hur det går. Annars har de flesta minst ett år kvar på sina kontrakt.

Men kommer det en internationell storklubb så har Malmö FF svårt att hävda sig. Då riskerar man att förlora många av de tongivande till 2011. Och få ett omöjligt Champions League kval om de skulle vinna allsvenskan.

MFF delar ut tre fjärdedelar av sin allsvenska placeringsbonus till spelarna om de vinner allsvenskan. Men det är bara småpengar i stora sammanhang.

- Så kan man se det, men det är inte mer än rätt att de får sin del av kakan, när de har gjort jobbet. Men det är inga pengar att konkurrera med, avslutar Pelle Svensson.

Andreas Jemn

Publicerad 2010-10-05 kl 18:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons