Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF inte oroligt för spelarflykt vid guld: De är inte till salu

Efter sitt allsvenska guld drabbades AIK hårt när deras bästa spelare försvann – i Malmö är man inte oroliga för att något liknande ska hända.
- Visst, risken finns. Men vill en klubb ha en spelare får de vara beredda att betala vad det kostar, säger MFF:s vd Pelle Svensson till fotbollskanalen.se.

Regerande allsvenska mästarna AIK tappade hela sin centrallinje och istället för at försöka upprepa sitt SM-guld kämpar klubben istället för sin allsvenska existens.

I Malmö jagar man för tillfället sitt första allsvenska guld sedan 2004 och i kölvattnet av lagets lyckade säsong så surrar det av rykten kring flera av deras spelare.

Guillermo Molins och Ricardinho var redan innan säsongen eftertraktade av flera klubbar och under säsongen har även Daniel Larsson, Agon Mehmeti, Jiloan Hamad, Jimmy Durmaz och Ivo Pekalski alla tagit ytterligare steg i utvecklingen och deras framfart följs nu av scouter från klubbar runt om i Europa.

Men Malmös vd Pelle Svensson tar ryktena med ro.
- Vi är vana vid rykten och lever med intresset för våra spelare. Vi utgår från att våra spelare är kartlagda, det är en ”risk” med duktiga unga spelare. Men vi kan också konstatera att vi har kontrakt med alla – det är ingen som sitter med ett kontrakt som går ut i vinter. Flera av dem har dessutom två, tre eller till och med fyra år kvar på sina avtal. Det innebär att de tillhör oss, säger han.

- Sen vet både du och jag att ibland ser verkligheten annorlunda ut. Ibland kan man inte säga nej. Så visst en risk finns att vi kan tappa någon – men det är ju upp till oss att se till att vi inte hamnar i en situation där flera kontrakt går ut samtidigt. Och att det kommer in nya spelare om det skulle behövas, fortsätter Svensson.

Kalkylerar ni med risken att en spelare kan bli missnöjd om ni inte säljer honom när det finns intresse?
- Javisst så är det ju. Det är klart att kan man tjäna tio gånger mer i en annan klubb så är det klart att man kan bli förbannad om man inte får gå.

Vad trycker ni på då för att få dem att vilja stanna?

- Vi har aldrig stoppat någon egentligen. Köpande klubb får helt enkelt upp med plånboken. Vi stoppar ingen om det kommer en klubb som kan göra rätt för sig. Vill en klubb ha en spelare får de vara beredda att betala vad det kostar, säger Svensson och låter ganska självsäker.

Publicerad 2010-10-01 kl 19:14
Annons
Annons
Annons